A A A K K K

Одеса: аукціон з приватизації майна Південної виправної колонії № 51 відбудеться 25 червня

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях запрошує потенційних інвесторів взяти участь у аукціоні з приватизації майна частини Південної виправної колонії № 51 в Одесі, який відбудеться 25 червня.

До складу об’єкту приватизації входять 72 об’єкти — будівлі та споруди загальною площею понад
52 тис. м², які знаходяться в напівзруйнованому стані і вже не можуть бути використані за призначенням та внутрішня мережа зв’язку. До об’єкту підключено всі комунікації: водопостачання, каналізація, дві підстанції 630 кВт.

Аукціон відбудеться у рамках проєкту «Велика приватизація в'язниць», який Фонд державного майна України реалізує разом з Міністерством юстиції. Загалом планується провести прозорі торги з приватизації майна 35-ти виправних закладів, що перебувають у «законсервованому» стані. Кожен з цих закладів вже припинив свою профільну діяльність, а їх утримання коштує бюджету мільйони гривень видатків щороку. 70% надходжень від приватизації таких об'єктів буде витрачено на розбудову нової пенітенціарної інфраструктури, яка відповідатиме європейським стандартам.

Аукціон відбудеться на майданчику ProZorro.Продажі. Прийом заявок на аукціон завершується 24 червня. Стартова ціна лоту – 223,25 млн грн без ПДВ.

Деталі про об’єкт: http://bit.ly/odesacolony51

Довідково:

Державна установа «Південна виправна колонія (№ 51)» є юридичною особою, яка входить до складу Державної кримінально-виконавчої служби України й знаходиться за адресою: Одеська обл., м. Одеса, вул. Люстдорфська дорога, 9. Станом на 01.06.2019 року фактична наповненість виправної колонії становила 448 осіб, при плановому показнику – 1000 осіб. Тому було прийняте рішення про її консервацію та переведення всіх засуджених до інших установ виконання покарань. Станом на початок 2021 року штат виправної колонії відсутній.