A A A K K K

Мала приватизація в Україні. Міфи про приватизацію та історії успіху приватизації у Чернігівській області

16 грудня 2021 року  в  Управлінні забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області Регіонального відділення ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській областях було проведено прессніданок. Основна тема –  це  мала приватизація в Україні, найбільш поширені міфи про приватизацію та  висвітлення у ЗМІ об’єктів успішної приватизації у Чернігівській області.

У ході зустрічі звернули увагу на те, що завдяки запровадженню нових сучасних інструментів розкриття інформації про об’єкти (інформація оцифрована та опублікована на сайті privatization.gov.ua) та їх прозору приватизацію, коли ціна встановлюється на рівні ринкової, об’єкти приватизації отримали шанс на нове життя. ФДМУ створив та підтримує такі умови, за яких усім бажаючим придбати державне майно гарантовано рівні умови участі в приватизаційних аукціонах. За минулий рік Фонд державного майна досяг успіхів у створенні цих умов та докорінно змінив принципи і механізми проведення приватизації на прозорі та відкриті.

Реформу приватизації державного майна від 2018 року міжнародні експерти називають однією з найуспішніших реформ у незалежній Україні.

Попри це існують та поширюються багато міфів про приватизацію, які лише підривають довіру до її позитивного впливу для країни і звичайних людей. Тож на зустрічі пропонували розібратися з деякими найбільш поширеними міфами.

Під час прессніданку Юлія Амельченко - заступниця начальника Управління забезпечення реалізації повноважень  у Чернігівській області, також детально розповіла про  об’єкти успішної приватизації на Чернігівщині та їх вплив на життя міста.

На зустрічі була присутня ФОП кореспондент, журналіст  Наталія Найдюк.