A A A K K K

Обговорення шляхів оздоровлення господарської діяльності державного підприємства «Чернігівторф»

ФДМУ відповідно до своїх повноважень контролює діяльність підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління, здійснює повноваження власника державного майна у процесі приватизації.

16.12.2021 року у приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації відбулась нарада щодо визначення можливих шляхів оздоровлення господарської діяльності державного підприємства «Чернігівторф» під керівництвом голови Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслава Чауса.

На засіданні розглянуто ситуацію, яка склалася на державному підприємстві, детально проаналізовано причини, що призвели до затяжного кризового стану, обговорено спірні питання та заходи, які раніше вживалися та вживаються для погашення заборгованості та недопущення виникнення нових боргів.

Також, обговорили можливі шляхи виведення підприємства з кризового стану, впровадження досудової санації  державного підприємства «Чернігівторф», оскільки на сьогодні підприємство не може працювати на повну потужність та отримувати відповідний дохід і, як наслідок, накопичує ще більші борги.

У ході засідання, дійшли висновку, що єдиним радикальним шляхом розв’язання проблем підприємства є приватизація, яка створить умови для залучення інвестицій, подолання кризового стану та забезпечить рентабельну роботу підприємства.

У нараді взяли участь представники профільних управлінь, структурних підрозділів, правоохоронних органів, громад, перший заступник Голови Фонду державного майна України Ольга Батова, начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області Валерій Йовенко, в.о. директора ДП «Чернігівторф» Юрій Бондаренко та керівники філій торфозаводів та інші.