A A A K K K

Прозора приватизація – це шлях до успішного залучення інвестицій

4 листопада 2021 року в  Управлінні забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області було проведено прессніданок на тему: «Приватизація об’єктів спиртової галузі на Чернігівщині». На зустріч були запрошені представники ЗМІ Чернігівщини, а  спікером заходу був  заступник начальника Регіонального відділення ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень  у Чернігівській області Валерій ЙОВЕНКО.

У ході зустрічі говорили про приватизацію державного майна, демонополізацію спиртової галузі, запровадження нових принципів та механізмів проведення процесу приватизації,прозорість та відкритість на аукціонах ProZorro.Продажі, доступність інформації  на сайті  Privatization.gov.ua. Валерій Йовенко наголосив «Реформа спиртової галузі давно назріла. ЇЇ реалізація стане потужним стимулом для розвитку підприємств, що виробляють спирт, алкогольні вироби та інші спиртміські  продукти. Перед інвесторами відкриється унікальна можливість зайти на прибутковий ринок. Фонд державного майна України забезпечує якісну підготовку, організацію та проведення прозорих аукціонів, а також гарантує чесні та справедливі правила, однакові для всіх». 

Валерій Йовенко детально розповів про об’єкти приватизації, приватизаційні  аукціони, які нещодавно відбулись:

  • 1 1 жовтня відбувся онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Ковальовського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт";
  • 29 жовтня відбувся аукціон з приватизації цілісного майнового комплексу структурного підрозділу Чернігівського облдержоб’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Чернігівспиртгорілка" ЧЛГЗ "Кристал".

 Активну участь у заході  взяли кореспонденти Чернігівської обласної газети «Вісник Ч», та РГ м.Чернігова «Весть»- Вікторія Товстоног, Чернігівської обласної молодіжної газети «Гарт» - Катерина Дроздова, головний редактор Інтернет видання «Gorod.cn.ua” – Алла Філатова-Сухова.