A A A K K K

Повідомлення для орендарів щодо актуалізації розміру орендної плати в 2022 році

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях, що виступає орендодавцем державного нерухомого майна, повідомляє про те, що з січня 2022 року розмір щомісячної орендної плати буде становити орендну плату за грудень 2021 року, скориговану на річний індекс інфляції за 2021 рік (який встановлено Державною службою статистики України), що обумовлює збільшення орендної плати на 10%. Просимо орендарів врахувати інформацію при здійсненні платежів.

Збільшення орендної плати стосується всіх договорів оренди, за результатами проведення аукціону при укладанні та продовженні договору оренди, відповідно до умов договору оренди (пункт 3.2. Незмінюваних умов договору), а саме:

“Якщо орендна плата визначена за результатами аукціону, орендна плата за січень-грудень року оренди, що настає за роком, на який припадає перший місяць оренди, визначається шляхом коригування орендної плати за перший місяць оренди на річний індекс інфляції року, на який припадає перший місяць оренди. Орендна плата за січень-грудень третього року оренди і кожного наступного календарного року оренди визначається шляхом коригування місячної орендної плати, що сплачувалась у попередньому році, на річний індекс інфляції такого року.”