A A A K K K

Деякі питання регулювання орендних відносин в 2009 році

від 28 січня 2009 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від ___________ 2009 р.КиївN ___

Деякі питання регулювання орендних відносин в 2009 році

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Відповідно до статті 73 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" установити, що у 2009 році при проведенні конкурсу на право оренди державного майна застосовується преференційна поправка до плати за оренду державного майна.

2. Затвердити Порядок застосування преференційної поправки до плати за оренду державного майна, що додається.

3. Фонду державного майна, центральним органам виконавчої влади, іншим суб'єктам управління об'єктами державної власності, у тому числі Національній та галузевим академіям наук, забезпечити застосування преференційної поправки до плати за оренду державного майна.

4. Рекомендувати органам місцевого самоврядування застосовувати у 2009 році при проведенні конкурсу на право оренди комунального майна преференційної поправки до плати за оренду державного майна.

Прем'єр-міністр УкраїниЮ. ТИМОШЕНКО

 ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від _________ 2009 р. N ____

ПОРЯДОК
застосування преференційної поправки до плати за оренду державного майна

1. Порядок розроблено з метою створення механізму надання орендодавцем державного майна переваги пропозиціям орендаря, який належним чином виконував свої обов'язки, шляхом застосування преференційної поправки.

2. У разі проведення конкурсу на право оренди державного майна, термін дії договору оренди якого закінчився, орендар, який належним чином виконував свої обов'язки за відповідним договором оренди, бере участь у цьому конкурсі в порядку, затвердженому Фондом державного майна України.

3. За результатами конкурсу договір оренди укладається з учасником конкурсу, який запропонував найбільшу плату за оренду.

4. При укладенні договору оренди за результатами конкурсу з орендарем, який належним чином виконував свої обов'язки, до конкурсної пропозиції такого орендаря застосовується преференційна поправка у розмірах, встановлених пунктом 6 Порядку.

5. Преференційна поправка - коефіцієнт, який застосовується орендодавцем до конкурсної пропозиції орендної плати орендаря, який належним чином виконував свої обов'язки, при укладенні з ним договору оренди.

6. Коефіцієнт преференційної поправки встановлюється у розмірі:

0,9 - при укладенні договорів оренди, якими передбачається компенсація орендодавцем вартості здійснених орендарем з дозволу орендодавця поліпшень орендованого майна, які неможливо відокремити від майна без заподіяння йому шкоди;

0,8 - при укладенні договорів оренди, якими не передбачається компенсація орендодавцем вартості здійснених орендарем з дозволу орендодавця поліпшень орендованого майна, які неможливо відокремити від майна без заподіяння йому шкоди.

7. Розмір плати за оренду державного майна за перший (базовий) місяць з врахуванням преференційної поправки визначається за формулою:

Опл міс. = Пор. х Кп,

де Опл міс. - орендна плата за перший (базовий) місяць;

Пор - пропозиція орендаря щодо орендної плати за перший (базовий) місяць, з якою він переміг за результатами конкурсу;

Кп - коефіцієнт преференційної поправки.

8. Якщо розмір плати за оренду державного майна за перший (базовий) місяць, визначений за умовами конкурсу та відкоригований на коефіцієнт преференційної поправки, менший розміру найнижчої пропозиції плати за оренду (з тих, що відповідають умовам конкурсу), запропонованої під час конкурсу, то розмір плати за оренду встановлюється на рівні цієї найнижчої пропозиції.