A A A K K K

Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок здійснення конкурсного відбору радників для підготовки та проведення конкурентних способів продажу об'єктів приватизації

№ 1600 від 2 вересня 2001 р.

Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок здійснення конкурсного відбору радників для підготовки та проведення конкурентних способів продажу об'єктів приватизації

Наказ Фонду державного майна України
від 3 вересня 2001 року N 1600

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
19 жовтня 2001 р. за N 893/6084

Відповідно до Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, затвердженої Законом України "Про Державну програму приватизації" від 18 травня 2000 р. N 1723-III, НАКАЗУЮ:

1. Внести зміни та доповнення до Положення про порядок здійснення конкурсного відбору радників для підготовки та проведення конкурентних способів продажу об'єктів приватизації (далі - Положення), затвердженого наказом Фонду державного майна України від 21.08.2000 N 1745 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.09.2000 за N 590/4811.

2. Управлінню підготовки та проведення конкурсів (Білоцерковець І. Л.) у п'ятиденний термін з дня затвердження цього наказу забезпечити його подання на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Управлінню підготовки та проведення конкурсів (Білоцерковець І. Л.) у десятиденний термін з дня державної реєстрації цього наказу в Міністерстві юстиції України забезпечити публікацію змін та доповнень до Положення в газеті "Відомості приватизації" та "Державному інформаційному бюлетені про приватизацію".

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду державного майна України Л. Кальніченка.

В. о. Голови ФондуМ. Чечетов

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 3 вересня 2001 р. N 1600

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
19 жовтня 2001 р. за N 893/6084

Зміни та доповнення до Положення про порядок здійснення конкурсного відбору радників для підготовки та проведення конкурентних способів продажу об'єктів приватизації

1. Пункт 1 Положення доповнити абзацом такого змісту:

"Радник - юридична особа (група юридичних осіб), яка визначається відповідно до цього Положення і на договірній основі надає послуги Фонду з підготовки та проведення конкурсів, відкритих торгів (тендерів) з продажу пакетів акцій відкритих акціонерних товариств, інших способів продажу об'єктів приватизації".

2. Пункт 3 Положення доповнити абзацом сьомим такого змісту:

"підготовка документації про підприємство згідно з вимогами антимонопольного законодавства;".

3. Абзац третій пункту 5 Положення викласти в такій редакції:

"визначення, згідно з міжнародною практикою залучення до аналогічних проектів інвестиційних фінансових радників та в межах чинного законодавства, бюджету проекту із залучення радника (має складатися з максимального розміру фінансування операційних витрат радника та приблизного (очікуваного) розміру гонорару за успішний продаж). При цьому сума коштів, що визначається як максимальний розмір фінансування операційних витрат радника, підлягає резервуванню Фондом на початку проведення проекту з урахуванням можливого рівня інфляції".

4. У першому реченні пункту 6 Положення після слів "Для кожного конкурсного відбору" додати слово "Фондом".

5. Пункт 7 Положення доповнити абзацом четвертим такого змісту:

"зразків оцінних листів та оцінної таблиці".

6. Абзац п'ятий пункту 10 Положення викласти в такій редакції:

"граничний термін подання потенційними учасниками конкурсного відбору листів про вияв інтересу (не може бути меншим, ніж 15 календарних днів від дати офіційного оголошення, і залежить від вартості проекту та його складності) та інформацію про наслідки для потенційних учасників внаслідок його недотримання".

7. У першому реченні пункту 15 Положення слово "утворює" замінити на слова "може утворювати".

8. Пункт 17 Положення викласти в такій редакції:

"17. Незалежність членів конкурсної комісії, робочої групи, незалежних експертів та консультантів, залучених до роботи конкурсної комісії, підтверджується підписанням ними заяв про відсутність конфлікту інтересів на засіданні з розгляду листів про вияв інтересу. Не може бути членом конкурсної комісії, робочої групи, незалежним експертом або консультантом особа, яка не підписала заяви про відсутність конфлікту інтересів щодо результатів конкурсного відбору, в якій вона підтверджує відсутність зацікавленості, родинних чи комерційних зв'язків, що в разі їх оприлюднення можуть викликати сумнів щодо неупередженості такого члена комісії у прийнятті рішень про відбір радника".

9. Абзац шостий пункту 21 Положення викласти в такій редакції:

"складання короткого списку".

10. Абзац другий пункту 26 Положення вилучити.

11. Абзац третій пункту 27 Положення викласти в такій редакції:

"Деталізований порядок розгляду і оцінки листів про вияв інтересу визначається в інформаційному повідомленні".

12. Абзац другий пункту 28 Положення викласти в такій редакції:

"Інформаційне повідомлення повинно містити чітко сформульовану процедуру проведення другого засідання".

13. Абзац перший пункту 29 Положення викласти в такій редакції:

"Протягом терміну, зазначеного в інформаційному повідомленні, Фонд письмово повідомляє кожного з потенційних учасників про результати складання короткого списку".

14. У другому абзаці пункту 30 Положення слово "вимагають" замінити на слово "пропонують".

15. Пункт 33 Положення доповнити абзацом сьомим такого змісту:

"Після реєстрації конвертів з конкурсними пропозиціями Фонд інформує учасників про час та місце розкриття конвертів з технічними пропозиціями".

16. Пункт 34 Положення викласти в такій редакції:

"34. Не пізніше трьох робочих днів після граничного терміну подання конкурсних пропозицій Фонд забезпечує передачу всіх матеріалів, отриманих від учасників конкурсного відбору, та пакета конкурсної документації до голови або секретаря комісії".

17. Абзац другий пункту 36 Положення вилучити.

18. У п'ятому реченні абзацу першого пункту 37 Положення слова "голові комісії" замінити на слово "секретарю".

19. У шостому реченні абзацу першого пункту 37 Положення слово "голова" замінити на слово "секретар".

20. Абзац шостий пункту 38 Положення викласти в такій редакції:

"На підставі методики та критеріїв оцінки фінансових пропозицій секретар комісії підраховує бали щодо кожної фінансової пропозиції. Члени комісії мають право брати участь у цій процедурі".

21. Абзац другий пункту 42 Положення викласти в такій редакції:

"У найкоротший термін Фонд забезпечує офіційну публікацію результатів конкурсного відбору в додатку до "Державного інформаційного бюлетеня про приватизацію" - "Відомості приватизації". Разом з цим Фонд надсилає учаснику-переможцю повідомлення про початок ведення переговорів. Інші учасники конкурсного відбору також повідомляються письмово. Деталізована процедура ведення переговорів і укладення договору визначається правилами конкурсного відбору".

Начальник Управління підготовки та проведення конкурсівІ. Білоцерковець