A A A K K K

Про Порядок підготовки земельних ділянок до внесення їх до статутних фондів об'єктів групи B, Г та об'єктів агропромислового комплексу

від 23 грудня 2007 р.

проект

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

___________м. Київ_____________

Про Порядок підготовки земельних ділянок до внесення їх до статутних фондів об'єктів групи B, Г та об'єктів агропромислового комплексу

3 метою виконання Порядку продажу у 2007 році земельних ділянок державної власності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.07 №710,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок підготовки земельних ділянок до внесення їх до статутних фондів об'єктів групи B, Г та об'єктів агропромислового комплексу, що додається.

2. Директору Департаменту реформування власності та з питань трансферу технологій, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності Красовському В.А. забезпечити державну реєстрацію Порядку в Міністерстві юстиції України та опублікування документа в "Державному інформаційному бюлетені про приватизацію".

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду C. Лєдомську.

Голова ФондуВ.Семенюк

 ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Фонду державного
майна України
від __________ № ______

ПОРЯДОК
підготовки земельних ділянок до внесення їх до статутних фондів об'єктів групи B, Г та об'єктів агропромислового комплексу

1. Цей Порядок визначає процедуру підготовки земельних ділянок до внесення їх до статутних фондів об'єктів групи B, Г та об'єктів агропромислового комплексу в ході підготовки їх до продажу в 2007 році (далі - Об'єкт).

2. Включення земельних ділянок до статутних фондів Об'єктів здійснюють відповідно до своїх повноважень державні органи приватизації.

3. Державні органи приватизації при формуванні переліку об'єктів, які підлягають підготовці до продажу разом із земельними ділянками, звертаються до Держземагенства із запитом про надання земельно-кадастрової документації, витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку та інформації щодо наявності земельних сервітутів і обмежень (обтяжень) прав на земельні ділянки, на яких розташовані об'єкти, що включені до переліку.

4. Держземагенство надає в місячний строк після надходження запиту державному органу приватизації зазначені документацію, витяг та інформацію.

5. За поданням державного органу приватизації та з урахуванням інформації, наданої Держземагенством, Уряд затверджує перелік об'єктів, які підлягають підготовці до продажу разом із земельними ділянками (далі -Перелік).

6. Ha підставі Переліку державний орган приватизації визначає на конкурентних засадах юридичну або фізичну особу, що має ліцензію на проведення робіт із землеустрою, для підготовки документації із землеустрою та суб'єкта оціночної діяльності, що має ліцензію на виконання землеоціночних робіт, для проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки та незалежної оцінки необоротних активів.

7. У процесі підготовки внесення земельної ділянки до статутного фонду акціонерного товариства:

- розробляється проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки (у разі його відсутності);
- встановлюються в натурі (на місцевості) межі земельної ділянки та закріплюються межовими знаками;
- проводиться експертна грошова оцінка земельної ділянки.

8. У разі відсутності відповідної документації із землеустрою державний орган приватизації замовляє її виготовлення організації, що має ліцензію на проведення робіт із землеустрою.

9. Документація із землеустрою і звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки підлягають державній експертизі в порядку, встановленому законодавством, а звіт про незалежну оцінку необоротних активів підлягає рецензуванню у порядку, встановленому законодавством про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

10. Звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки разом з позитивним висновком державної експертизи землевпорядної документації подається державному органу приватизації суб'єктом оціночної діяльності.

11. Технічний паспорт земельної ділянки виготовляється у десятиденний строк територіальним органом Держземагентства на замовлення державного органу приватизації.

12. До реєстрації статуту відкритого акціонерного товариства забороняється передавати земельну ділянку, на якій розташований об'єкт, що підлягає приватизації, в оренду, під забудову та для інших цілей, якщо це може призвести до обмеження (обтяження) прав на земельну ділянку.

13. Документація на земельну ділянку у складі Об'єкта готується у двох примірниках і формується в дві окремі справи, з яких одна залишається в державному органі приватизації разом із справою по приватизації об'єкта, а друга після реєстрації статуту передається органові, що здійснює державну реєстрацію прав на земельну ділянку та їх обмежень (обтяжень).

14. Оцінка земельної ділянки в складі Об'єкта проводиться суб'єктом оціночної діяльності, що має ліцензію на виконання землеоціночних робіт, на підставі договору, укладеного з державним органом приватизації, за результатами конкурсного відбору, передбаченого пунктом 6 цього Порядку.

15. Розмір статутного фонду відкритого акціонерного товариства визначається відповідно до Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.03 №1891. Ринкова вартість земельної ділянки, яка обліковуватиметься у складі необоротних активів, визначається відповідно до Методики експертної грошової оцінки земельних ділянок, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.02 №1531.

16. Строк проведення оцінки, порядок рецензування та затвердження її результатів, строк дії висновку про вартість Об'єкта встановлюються відповідно до Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.03 №1891.

17. До проекту плану приватизації додається акт оцінки об'єкта приватизації, який складається відповідно до законодавства і затверджується органом приватизації, та технічний паспорт земельної ділянки державної власності, яка підлягає продажу державним органом приватизації.

Директор Департаменту реформування власності та з питань трансферу технології, інноваційної діяльності та інтелектуальної власностіB. Красовський