A A A K K K

Про внесення змін до Положення про порядок стажування фізичних осіб, які пройшли навчання за програмою базової підготовки оцінювачів

від 16 лютого 2009 р.

Проект

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________Київ№____________

Про внесення змін до Положення про порядок стажування фізичних осіб, які пройшли навчання за програмою базової підготовки оцінювачів

Відповідно до статті 15 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", "Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії", затвердженого наказ Фонду державного майна України від 13.11.2002 № 1997 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.11.2002 за № 925/7213 з метою вдосконалення процедури стажування фізичних осіб, які пройшли навчання за програмою базової підготовки оцінювачів,

НАКАЗУЮ:

1. У розділі ІІ "Положення про порядок стажування фізичних осіб, які пройшли навчання за програмою базової підготовки оцінювачів", затвердженого наказом Фонду державного майна України від 30.10.2001 № 1996 і зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 15.11.2001 за № 956/6147 (далі-Положення):

Пункт 11 викласти у такій редакції:

"11. Для складання іспиту оцінювач-стажист, який працює у складі суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання, надає на розгляд екзаменаційної комісії навчальний (або реальний) звіт про оцінку майна, у підготовці якого він брав участь (завірений керівником стажування) за кожною спеціалізацією, за якою складається кваліфікаційний іспит. Оцінювач-стажист, який працює у складі суб'єкта оціночної діяльності - органі державної влади або органі місцевого самоврядування, надає на розгляд екзаменаційної комісії рецензію на звіт про оцінку майна (або акт оцінки), у підготовці якої він брав участь (завірену керівником стажування) за кожною спеціалізацією, за якою складається кваліфікаційний іспит. Оцінювач-стажист надає на розгляд екзаменаційної комісії також перелік звітів (або рецензій), у підготовці яких брав участь під час проходження стажування (завірений керівником стажування)".

2. У розділі ІІІ Положення:

2.1. Абзаци другий та третій пункт 13 викласти у такій редакції:

"13. Реальний звіт про оцінку майна, у складанні якого брав участь оцінювач-стажист під час проходження стажування, підписується керівником стажування, іншими оцінювачами, що проводили оцінку та оцінювачем-стажистом. Навчальний звіт про оцінку майна, у складанні якого брав участь оцінювач-стажист під час проходження стажування, підписується керівником стажування та оцінювачем-стажистом. Реальний (або навчальний) звіт про оцінку майна оформлюються відповідно до вимог чинного законодавства.

Рецензія на звіт про оцінку майна у складанні якої брав участь оцінювач-стажист підписується керівником стажування та оцінювачем-стажистом. Акт оцінки, у складанні якого брав участь оцінювач-стажист підписується особами, відповідні повноваження яких визначені законодавством".

2.2. Пункт 16 викласти у такій редакції:

"Рекомендація підписується керівником стажування та скріплюється печаткою суб'єкта оціночної діяльності - суб'єкта господарювання (або печаткою суб'єкта оціночної діяльності - органу державної влади або органу місцевого самоврядування) і подається разом з програмою стажування, календарним планом, звітом з виконання календарного плану та копією навчального (або реального) звіту про оцінку майна (або копією рецензії на звіт про оцінку майна, (акту оцінки)), зазначеними в пункті 13 цього Положення, до навчального закладу".

3. Департаменту оцінки майна та оціночної діяльності (В.Гайдуку) забезпечити в установленому порядку реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду О.Шмуляра.

В.о. Голови ФондуД.Парфененко