A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку подання та розгляду заяви про участь в аукціоні з продажу об'єкта аукціону"

від 16 серпня 2009 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку подання та розгляду заяви про участь в аукціоні з продажу об'єкта аукціону"

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проект наказу Фонду державного майна "Про затвердження Порядку подання та розгляду заяви про участь в аукціоні з продажу об'єкта аукціону" розроблено на виконання пункту 21 Порядку продажу об'єктів, що підлягають приватизації, разом із земельними ділянками державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2009 № 689.

2. Мета і шляхи її досягнення

Прийняття проекту наказу Фонду державного майна "Про затвердження Порядку подання та розгляду заяви про участь в аукціоні з продажу об'єкта аукціону" дозволить впорядкувати процедуру подання та розгляду заяв про участь в аукціонах з продажу об'єктів, що підлягають приватизації разом із земельними ділянками державної власності.

3. Правові аспекти

Проект наказу Фонду державного майна "Про затвердження Порядку подання та розгляду заяви про участь в аукціоні з продажу об'єкта аукціону" розроблено на виконання Порядку продажу об'єктів, що підлягають приватизації, разом із земельними ділянками державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2009 № 689.

Земельний кодекс України, Закон України "Про приватизацію державного майна", Порядок продажу об'єктів, що підлягають приватизації, разом із земельними ділянками державної власності, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2009 № 689.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Запровадження Порядку подання та розгляду заяви про участь в аукціоні з продажу об'єкта аукціону, встановленого проектом наказу Фонду державного майна, не потребує додаткових витрат та джерел фінансування.

5. Позиція заінтересованих органів

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва погодив законопроект без зауважень.

6. Громадське обговорення

Проект наказу Фонду державного майна "Про затвердження Порядку подання та розгляду заяви про участь в аукціоні з продажу об'єкта аукціону" оприлюднений на офіційному сайті Фонду відповідно до Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

7. Прогноз результатів

Реалізація норм дозволить впорядкувати процедуру подання та розгляду заяв про участь в аукціонах з продажу об'єктів, що підлягають приватизації разом із земельними ділянками державної власності. Це в свою чергу надасть можливість здійснити продаж цих об'єктів з метою залучення нових власників для забезпечення ефективного використання, модернізації, реконструкції, збереження та створення нових робочих місць. Кошти від приватизації цих об'єктів є одним із джерел надходжень до Державного бюджету України.

В.о. Голови Фонду державного майна УкраїниД.Парфененко