A A A K K K

Про внесення змін до Порядку перетворення у процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств із змішаною формою власності в акціонерні товариства

від 16 квітня 2009 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від _____________ 2009 р.Київ№ ___

Про внесення змін до Порядку перетворення у процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств із змішаною формою власності в акціонерні товариства

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести зміни до Порядку перетворення у процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств із змішаною формою власності в акціонерні товариства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 вересня 1996 р. № 1099 (Урядовий кур'єр, 1996р., № 176; Зібрання постанов Уряду України, 1996р., № 17, ст. 489), виклавши його в редакції, що додається.

Прем'єр-міністр УкраїниЮ. ТИМОШЕНКО

 ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 11 вересня 1996 р. № 1099 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від _________ 200 р. № ____)

Порядок
перетворення в процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств із змішаною формою власності в акціонерні товариства

1. Цей Порядок визначає процедуру перетворення в процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств із змішаною формою власності в акціонерні товариства.

2. З боку держави засновниками акціонерних товариств, створених на базі майна підприємств, зазначених у пункті 1 цього Порядку, є Фонд державного майна, його регіональні відділення та представництва в районах і містах, органи приватизації Автономної Республіки Крим, що становлять єдину систему державних органів приватизації України (далі - державні органи приватизації), а з боку орендаря - господарське товариство, створене орендарями.

3. Рішення про перетворення підприємств, зазначених у пункті 1 цього Порядку, в акціонерні товариства та затвердження їх статутів приймається на підставі планів приватизації підприємств у десятиденний строк з дня їх затвердження:

державними органами приватизації ? щодо державних підприємств (шляхом видання наказу державного органу приватизації);

державними органами приватизації разом з іншими засновниками ? щодо орендних підприємств і підприємств, заснованих на змішаній формі власності (шляхом видання протоколу установчих зборів засновників).

4. Керівник підприємства у тижневий строк з дня затвердження статуту акціонерного товариства подає до державного реєстратора, який здійснює державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності, документи відповідно до законодавства.

5. Державний реєстратор протягом 3 (трьох) робочих днів з дня надходження відповідних документів здійснює державну реєстрацію акціонерних товариств у передбаченому законодавством порядку.

Реєстраційний збір за проведену державну реєстрацію акціонерних товариств, створених відповідно до цього Порядку, не справляється.

6. З моменту державної реєстрації акціонерне товариство стає правонаступником прав і обов'язків підприємства, що приватизується відповідно до передавального балансу.

7. До моменту скликання зборів акціонерів виконання обов'язків голови та членів виконавчого органу товариства (правління) покладається:

на керівника державного підприємства, що перетворюється в акціонерне товариство згідно з цим Порядком, та посадових осіб, визначених державним органом приватизації за поданням відповідних міністерств та інших центральних органів виконавчої влади;

на керівника орендного підприємства або підприємства із змішаною формою власності та посадових осіб, визначених державним органом приватизації разом з іншими засновниками відповідно до протоколу установчих зборів засновників.

Перші збори акціонерів скликаються не пізніше одного року з дати реєстрації акціонерного товариства, створеного згідно з цим Порядком.

8. В.о. Голови правління акціонерного товариства у тижневий строк з дня державної реєстрації цього товариства подає в установленому порядку до реєструвального органу заяву та документи для реєстрації випуску акцій.

9. Реєстрацію випуску акцій акціонерного товариства, створеного згідно з цим Порядком, здійснює Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку або її територіальні органи в місячний строк з моменту одержання ним відповідних документів.

10. Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку або її територіальні органи у десятиденний строк з дня отримання заяви та відповідних документів для реєстрації випуску акцій розглядає їх та письмово повідомляє товариство про результати їх розгляду.

11. Продаж акцій, що належать державі, здійснюється відповідним державним органом приватизації згідно з планом приватизації (планом розміщення акцій).