A A A K K K

Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб єктів оціночної діяльності

від 8 квітня 2008 р.

Проект

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

___________________Київ___________________

Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб єктів оціночної діяльності

Відповідно до ст.17 Земельного кодексу України повноважень державним органам приватизації у галузі земельних відносин, а також з метою оптимізації процедури обрання на конкурсних засадах виконавців робіт із землеустрою для здійснення органами приватизації розпорядження землями, на яких розташовані об єкти державної власності,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Положення про конкурсний відбір суб єктів оціночної діяльності, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 25.11.2003 №2100, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.12.2003 за № 1194/8515, що додаються.

2. Визнати таким, що втратило чинність, Положення про конкурсний відбір розробників документації із землеустрою для підготовки до продажу земельних ділянок державної власності, на яких розташовані об єкти, що підлягають приватизації, у 2007 році, затверджене наказом Фонду державного майна України від 31.05.2007 № 855, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 30.07.2007 за № 860/14127.

3. Департаменту оцінки майна та оціночної діяльності (В.Гайдук) :

забезпечити в установленому законодавством порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

у десятиденний строк з дня державної реєстрації цього наказу підготувати накази про затвердження нового персонального складу комісії з конкурсного відбору суб єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою, а також нового персонального складу робочої групи, яка утворюється згідно з Положенням про конкурсний відбір суб єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою .

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду О.Потімкова.

Голова ФондуВ.Семенюк-Самсоненко

 Додаток до наказу ФДМУ
від____________№____________

Зміни до Положення про конкурсний відбір суб єктів оціночної діяльності

1. Назву Положення викласти в такій редакції: "Положення про конкурсний відбір суб єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою".

2. Пункт 1 Положення викласти в такій редакції:

"1. Це Положення визначає процедуру конкурсного відбору суб єктів оціночної діяльності - суб єктів господарювання, що отримали сертифікат суб єкта оціночної діяльності, а також суб єктів оціночної діяльності в сфері оцінки земель, які отримали ліцензії на виконання землеоціночних робіт (далі - суб єкти оціночної діяльності) та виконавців робіт із землеустрою, що отримали ліцензію на проведення землевпорядних робіт.

Ця процедура має застосовуватися Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та Фондом майна Автономної Республіки Крим, якщо вони виступають замовниками незалежної оцінки майна, експертної грошової оцінки земельних ділянок, робіт із землеустрою або здійснюють конкурсний відбір суб єктів оціночної діяльності чи виконавців робіт із землеустрою у випадках, визначених законодавством, у разі, якщо вартість виконання послуг з оцінки майна менша 100 тис.грн., землеоціночних робіт - менша 300 тис.грн. та робіт із землеустрою - менша 300 тис.грн.".

3. Абзац третій пункту 2 Положення викласти в такій редакції:

"претендент - суб єкт оціночної діяльності або виконавець робіт із землеустрою, який виявив бажання взяти участь у конкурсі та подав до Фонду державного майна України (регіонального відділення Фонду державного майна України або Фонду майна Автономної Республіки Крим) необхідні документи, передбачені умовами конкурсу та зазначені в інформаційному повідомленні про проведення конкурсу".

4. Абзац четвертий пункту 2 Положення викласти в такій редакції:

"учасник конкурсу - суб єкт оціночної діяльності або виконавець робіт із землеустрою, який подав документи, що відповідають умовам конкурсу і якого допущено до участі в конкурсі".

5. Абзац п ятий пункту 2 Положення викласти в такій редакції:

"робоча група - група фахівців (у кількості 3 осіб) Фонду державного майна України, регіонального відділення Фонду державного майна України або Фонду майна автономної Республіки Крим, (одна особа) центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів або його територіального органу, утворена для розгляду підтвердних документів претендентів та виконання повноважень, визначених цим Положенням".

6. Абзац восьмий пункту 2 Положення викласти в такій редакції:

"підтвердні документи - документи, які визначають юридичний статус претендента та містять інформацію про склад оцінювачів або фахівців із землеустрою, які безпосередньо будуть надавати послуги з оцінки майна, виконувати землеоціночні роботи та роботи із землеустрою, їх практичний досвід, а також відповідні документи, що підтверджують право проведення таких робіт".

7.Доповнити пункт 2 Положення абзацом такого змісту: "виконавці робіт із землеустрою - юридичні та фізичні особи, які отримали ліцензії на проведення землевпорядних робіт відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

8. Пункт 3 Положення викласти в такій редакції:

"3. Конкурсний відбір суб єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою здійснюється конкурсною комісією (далі - комісія), утвореною Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями або Фондом майна Автономної Республіки Крим.

Конкурсна комісія Фонду державного майна України утворюється у складі 10 осіб. Конкурсна комісія регіонального відділення або Фонду майна Автономної Республіки Крим утворюється у складі 6 осіб.

Конкурсна комісія утворюється з числа фахівців Фонду державного майна України (9 осіб), його регіонального відділення (5 осіб) або Фонду майна Автономної Республіки Крим (5 осіб) та представника центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів або його територіального органу (1 особа) з одночасним наданням повноважень голови комісії та секретаря відповідним членам комісії".

9. Абзац восьмий пункту 7 Положення викласти в такій редакції :

"У довідці про кожного претендента, що має намір взяти участь у конкурсі з відбору суб єктів оціночної діяльності, зазначаються :"

10. Доповнити пункт 7 Положення абзацами такого змісту:

"У довідці про кожного претендента, що має намір взяти участь у конкурсі з відбору виконавців робіт із землеустрою, зазначаються:

наявність у претендента ліцензії на проведення землевпорядних робіт, отриманої відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності";

досвід роботи з виконання робіт із землеустрою;

наявність спеціального дозволу на провадження діяльності, пов язаної з державною таємницею (у разі потреби)".

11. Пункт 8 Положення викласти в такій редакції:

"До участі у конкурсі можуть бути допущені:

суб єкти оціночної діяльності, які діють на підставі сертифікатів суб єктів оціночної діяльності, виданих відповідно до Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", якими передбачено здійснення діяльності з оцінки майна за напрямами оцінки майна та спеціалізаціями у межах цих напрямів, що відповідають об єкту оцінки;

суб єкти оціночної діяльності, які мають ліцензію на виконання земле- оціночних робіт, видану відповідно до Закону України "Про оцінку земель";

юридичні та фізичні особи, які мають ліцензії на проведення землевпорядних робіт, отримані відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

12. Абзац перший пункту 9 Положення викласти в такій редакції:

"9. Вимогами до претендентів для участі в конкурсі з відбору суб єктів оціночної діяльності передбачено наявність:"

13. Доповнити пункт 9 Положення абзацами такого змісту:

"Вимогами до претендентів для участі у конкурсі з відбору виконавців робіт із землеустрою передбачено наявність:

ліцензії на проведення землевпорядних робіт, отриманої відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності";

досвіду в проведенні робіт із землеустрою;

фахівців у сфері землеустрою, які будуть залучені до виконання робіт із землеустрою;

спеціального дозволу на провадження діяльності, пов язаної з державною таємницею, виданого виконавцю робіт із землеустрою, або відповідних допусків до державної таємниці виконавців робіт із землеустрою, які будуть залучені до виконання робіт із землеустрою (у разі потреби)".

14. Абзац перший пункту 10 Положення викласти в такій редакції:

"10. З метою опублікування умов конкурсу інформацію про об єкти оцінки та земельні ділянки за встановленими формами (додатки 1, 2, 5) до комісії подають відповідні відділи регіональних відділень Фонду державного майна України та підрозділи Фонду майна Автономної Республіки Крим (якщо конкурс відбувається в регіональному відділенні Фонду державного майна України або у Фонді майна Автономної Республіки Крим) чи структурні підрозділи Фонду державного майна України (якщо конкурс відбувається у Фонді державного майна України)".

15. Перший абзац пункту 11 Положення викласти в такій редакції:

"11. Інформація про проведення конкурсу з відбору суб єктів оціночної діяльності має містити:"

16. Доповнити пункт 11 Положення абзацами такого змісту:

"Інформація про проведення конкурсу з відбору виконавців робіт із землеустрою має містити:

дату, час і місце проведення конкурсу;

завдання на виконання землевпорядних робіт;

основні характеристики земельної ділянки згідно з додатком 5 до цього Положення;

строк виконання робіт у календарних днях (у разі потреби);

перелік документів, які подаються у складі конкурсної документації на розгляд комісії;

кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу (вимоги щодо практичного досвіду в проведенні робіт із землеустрою);

місцезнаходження комісії, контактні телефони".

17. Другий абзац пункту 13 Положення викласти в такій редакції:

"До підтвердних документів, поданих на конкурс із відбору суб єктів оціночної діяльності, належать:"

18. Останній абзац пункту 13 Положення виключити.

19. Доповнити пункт 13 Положення абзацами такого змісту:

"До підтвердних документів, поданих на конкурс з відбору виконавців робіт із землеустрою, належать:

заява на участь у конкурсі (додаток 6);

копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера з ДРФО (для претендента - фізичної особи);

копія уставного документа претендента (для претендента - юридичної особи);

копія ліцензії на проведення землевпорядних робіт;

копії кваліфікаційних документів щодо наявності вищої освіти відповідного рівня і професійного спрямування фахівців, які залучаються до виконання робіт із землеустрою;

письмова інформація щодо досвіду роботи претендента, кваліфікації та досвіду роботи фахівців, які залучаються ним до виконання робіт із землеустрою.

Конкурсна пропозиція претендентів подається у запечатаному конверті і має містити пропозицію щодо вартості виконання робіт, калькуляції витрат, пов язаних з виконанням робіт, а також строк виконання робіт, якщо він не визначений в інформації про проведення конкурсу".

20. Перше речення пункту 17 Положення викласти в такій редакції:

"У разі наявності одного учасника конкурсу з відбору суб єктів оціночної діяльності комісія може прийняти рішення стосовно укладення з ним договору на проведення оцінки, про що зазначається в протоколі засідання комісії".

21. Пункт 17 Положення доповнити абзацом такого змісту:

"У разі наявності одного учасника конкурсу з відбору виконавців робіт із землеустрою комісія може прийняти рішення стосовно укладення з ним договору на виконання робіт із землеустрою, про що зазначається у протоколі засідання комісії. У цьому випадку вартість виконання робіт за договором розраховується відповідно до Порядку виконання земельно-кадастрових робіт та надання послуг на платній основі державними органами земельних ресурсів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.11.2000 №1619, та Розмірів оплати земельно-кадастрових робіт та послуг, затверджених наказом Держкомзему України, Мінфіну України, Мінекономіки України від 15.06.2001 №97/298/124, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України від 10.07.2001 за №579/5770".

22. Перший абзац пункту 19 Положення викласти в такій редакції:

"19. Під час обрання переможця конкурсу з відбору суб єктів оціночної діяльності враховуються:"

23. Доповнити пункт 19 Положення абзацами такого змісту:

"Під час обрання переможця конкурсу з відбору виконавців робіт документації із землеустрою враховуються:

кількість та кваліфікація фахівців, які залучаються ним для проведення робіт із землеустрою;

досвід учасника конкурсу з проведення робіт із землеустрою;

запропонована учасником конкурсу вартість виконання робіт порівняно із вартістю, розрахованою згідно з Порядком виконання земельно-кадастрових робіт та надання послуг на платній основі державними органами земельних ресурсів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.11.2000 №1619, та Розмірами оплати земельно-кадастрових робіт та послуг, затвердженими наказом Держкомзему України, Мінфіну України, Мінекономіки України від 15.06.2001 №97/298/124, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України від 10.07.2001 за №579/5770;

наявність зауважень з боку центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів або його територіального органу, зроблених під час державної експертизи виконаних претендентом робіт;

дотримання претендентом термінів виконання робіт із землеустрою".

24. Останній абзац пункту 20 Положення викласти в такій редакції:

"Секретар комісії на засіданні комісії заповнює відомість про підсумки голосування за кожним об єктом відповідно до додатків 4 та 7 до цього Положення".

25. Пункт 28 Положення доповнити абзацом такого змісту:

"У разі потреби у повторному проведенні робіт із землеустрою, які вже виконувалися із залученням виконавця робіт із землеустрою, обраного на конкурсних засадах, комісія може прийняти рішення щодо оголошення повторного конкурсу або залучити розробника, який вже здійснював зазначені роботи, та укласти з ним договір на умовах, запропонованих ним. При прийнятті рішення в цьому випадку комісія має виходити з того, що вартість робіт не повинна перевищувати відповідний показник, розрахований згідно з Порядком виконання земельно-кадастрових робіт та надання послуг на платній основі державними органами земельних ресурсів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.11.2000 №1619, та Розмірами оплати земельно-кадастрових робіт та послуг, затвердженими наказом Держкомзему України, Мінфіну України, Мінекономіки України від 15.06.2001 №97/298/124, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України від 10.07.2001 за №579/5770".

26. Доповнити Положення додатками 5, 6, 7 (додаються).

Директор Департаменту оцінки майна та оціночної діяльностіВ.Гайдук


Завантажити Додатки