A A A K K K

Про внесення змін до Порядку відчуження об'єктів державної власності та Порядку списання об'єктів державної власності

від 11 жовтня 2010 р.

ПРОЕКТ

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від __________ 2010 р.Київ№ ______

Про внесення змін до Порядку відчуження об'єктів державної власності та Порядку списання об'єктів державної власності

Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

Внести до Порядку відчуження об'єктів державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 червня 2007 р. № 803 (Офіційний вісник України, 2007 р., № 43, ст. 1714; 2008 р., № 6, ст. 146, № 28, ст. 874; 2009 р., № 48, ст. 1624; 2010 р., № 16, ст. 741), та Порядку списання об'єктів державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2008 р. № 1314 (Офіційний вісник України, 2007 р., № 86, ст. 3168; 2009 р., № 87, ст. 2940), зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр УкраїниМ. АЗАРОВ

ПРОЕКТ

 ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від _________ 2010 р. № ___

ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку відчуження об'єктів державної власності

1. Пункт 8 доповнити абзацами такого змісту:

"Суб'єкт управління або Фонд державного майна можуть запропонувати усунути недоліки та суперечності в документах, про що повідомляють суб'єкта господарювання листом у строки, що не перевищують строки прийняття рішення про надання згоди або погодження на відчуження майна. Після отримання від суб'єкта господарювання доопрацьованих документів суб'єкт управління або Фонд державного майна розглядають доопрацьовані документи у строки, передбачені цим Порядком.

Строк подання суб'єктом господарювання доопрацьованих документів не може перевищувати 25 робочих днів від дати листа, яким суб'єкт управління або Фонд державного майна запропонували усунути недоліки та суперечності в документах.

У разі незгоди з рішенням Фонду державного майна про відмову в погодженні відчуження майна суб'єкт управління протягом 10 робочих днів може повторно звернутися до Фонду державного майна щодо надання погодження на відчуження майна. Разом із зверненням суб'єкт управління надає обґрунтування своєї позиції та у разі необхідності - додаткові документи.

Розгляд Фондом державного майна повторного звернення суб'єкта управління здійснюється відповідно до цього Порядку.".

2. У пункті 10:

в абзаці другому слово "проводиться" замінити словом "забезпечується";

доповнити пункт абзацом такого змісту:

"Висновок про вартість майна має бути погоджений у строк не пізніше 6 місяців від дати оцінки майна. У разі недотримання цього строку проводиться оцінка майна на нову дату.".

3. У пункті 13:

в абзаці першому та четвертому слова "через біржі" виключити;

абзац третій виключити.

4. Пункт 14 виключити.

5. У пункті 15 слова "через біржі" виключити.

ПРОЕКТ

 ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від ____________ 2010 р. № ___

ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку списання об'єктів державної власності

1. Пункт 2 викласти в такій редакції:

"2. Дія цього Порядку поширюється на майно, передане казенним підприємствам, державним комерційним підприємствам (їх об'єднанням), установам та організаціям; майно, закріплене за підприємствами, установами та організаціями, які перебувають у віданні Національної академії наук і галузевих академій наук; майно, що не ввійшло до статутних (складених) капіталів господарських товариств у процесі приватизації (корпоратизації), але перебуває на їх балансі, або залишилося після ліквідації балансоутримувача.".

2. Пункт 3 викласти в такій редакції:

"3. Дія цього Порядку не поширюється на майно, способи розпорядження яким визначаються окремими законами (об'єкти житлового фонду, військове майно, державний матеріальний резерв, об'єкти цивільної оборони, єдині майнові комплекси підприємств, їх структурні підрозділи тощо).".

3. Пункт 4 доповнити абзацом такого змісту:

"За рішенням суб'єкта управління дію цього Порядку може бути поширено на малоцінні та швидкозношувані предмети (малоцінні необоротні матеріальні активи), які не ввійшли до статутних (складених) капіталів господарських товариств у процесі приватизації (корпоратизації), але перебувають на їх балансі, або залишилися після ліквідації балансоутримувача.".

4. Абзац п'ятий пункту 5 викласти у такій редакції:

"Списання повністю амортизованих основних фондів (засобів) державного підприємства (установи, організації), первісна (переоцінена) вартість яких становить менш як 10 тис. гривень, здійснюється за рішенням керівника державного підприємства (установи, організації) відповідно до цього Порядку (за винятком підприємств, щодо яких прийнято рішення про приватизацію).".

5. Пункт 19 доповнити абзацом такого змісту:

"Суб'єкт управління може передавати майно, яке залишилося після ліквідації балансоутримувача, іншому суб'єкту господарювання (за його згодою) з подальшим списанням такого майна відповідно до договору про списання майна.".

6. У пункті 27:

абзац другий після слів "але перебуває на їх балансі" доповнити словами "(за вирахуванням документально підтверджених витрат на списання)";

доповнити пункт абзацом такого змісту:

"За згодою суб'єкта управління оборотні активи, отримані в результаті списання майна, що перебуває на балансі господарських товариств і не увійшло до їх статутних (складених) капіталів, можуть бути використані господарським товариством для власних потреб за умови компенсації їх вартості та/або для ремонту іншого майна.".