A A A K K K

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 вересня 1996 р. № 1099

від 5 листопада 2009 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від ____________ 20__ р.Київ№ ____

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 вересня 1996 р. № 1099

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 11 вересня 1996 р. № 1099 "Про затвердження Порядку перетворення у процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств із змішаною формою власності у відкриті акціонерні товариства" (Урядовий кур'єр, 1996 р., № 176; Зібрання постанов Уряду України, 1996 р., № 17, ст. 489) зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр УкраїниЮ. ТИМОШЕНКО
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 20 р. № ЗМІНИ, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 11 вересня 1996 р. № 1099 1. У назві та постановляючій частині постанови слова "із змішаною формою власності у відкриті" замінити словами ", заснованих на змішаній формі власності в публічні". 2. Порядок, затверджений зазначеною постановою, викласти в такій редакції:
 "ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 11 вересня 1996 р. № 1099
(у редакції постанови Кабінету Міністрів України
від ________ 20__ р. №_____ )

Порядок
перетворення в процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств, заснованих на змішаній формі власності в публічні акціонерні товариства

1. Цей Порядок визначає процедуру перетворення в процесі приватизації державних, орендних підприємств і підприємств, заснованих на змішаній формі власності (на базі об'єднання майна різних форм власності) в публічні акціонерні товариства.

2. З боку держави засновниками публічних акціонерних товариств, створених на базі майна підприємств, зазначених у пункті 1 цього Порядку, є Фонд державного майна, його регіональні відділення та представництва в районах і містах, органи приватизації Автономної Республіки Крим, що становлять єдину систему державних органів приватизації України (далі - державні органи приватизації), а з боку орендаря - господарське товариство, створене орендарями.

3. Рішення про перетворення підприємств, зазначених у пункті 1 цього Порядку, в публічні акціонерні товариства та затвердження їх статутів приймається на підставі планів приватизації підприємств у десятиденний строк з дня їх затвердження:

державними органами приватизації - щодо державних підприємств (шляхом видання наказу державного органу приватизації);

державними органами приватизації разом з іншими засновниками - щодо орендних підприємств і підприємств, заснованих на змішаній формі власності (шляхом видання протоколу установчих зборів засновників).

4. Керівник підприємства у тижневий строк з дня затвердження статуту публічного акціонерного товариства подає до державного реєстратора, який здійснює державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності, документи відповідно до законодавства.

5. Державний реєстратор протягом 3 (трьох) робочих днів з дня надходження відповідних документів здійснює державну реєстрацію публічних акціонерних товариств у передбаченому законодавством порядку.

Реєстраційний збір за проведену державну реєстрацію публічних акціонерних товариств, створених відповідно до цього Порядку, не справляється.

6. З моменту державної реєстрації публічне акціонерне товариство стає правонаступником прав і обов'язків підприємства, що приватизується відповідно до передавального балансу.

7. До моменту скликання зборів акціонерів виконання обов'язків голови та членів виконавчого органу товариства (правління) покладається:

на керівника державного підприємства, що перетворюється в публічне акціонерне товариство згідно з цим Порядком, та посадових осіб, визначених державним органом приватизації за поданням відповідних міністерств та інших центральних органів виконавчої влади;

на керівника орендного підприємства або підприємства, заснованого на змішаній формі власності, та посадових осіб, визначених державним органом приватизації разом з іншими засновниками відповідно до протоколу установчих зборів засновників.

Перші збори акціонерів скликаються не пізніше одного року з дати реєстрації публічного акціонерного товариства, створеного згідно з цим Порядком.

8. В. о. голови правління публічного акціонерного товариства у тижневий строк з дня державної реєстрації цього товариства подає в установленому порядку до реєструвального органу заяву та документи для реєстрації випуску акцій.

9. Реєстрацію випуску акцій публічного акціонерного товариства, створеного згідно з цим Порядком, здійснює Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку або її територіальні органи в місячний строк з моменту одержання ним відповідних документів.

10. Продаж акцій, що належать державі, здійснюється відповідним державним органом приватизації згідно з планом приватизації (планом розміщення акцій).".