A A A K K K

Інформація щодо поданих на розгляд КМУ проектів Законів України:
"Про внесення змін до ЗУ "Про приватизацію державного майна";
"Про внесення змін до ЗУ "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)";
"Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації"

від 16 липня 2009 р.

Інформація щодо проектів

Фондом державного майна України відповідно до доручень Уряду подано на розгляд Кабінету Міністрів України проекти Законів України:

- "Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного майна" (нова редакція закону);

- "Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)" (нова редакція закону);

- "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації" - зміни до Законів України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі", "Про особливості приватизації об'єктів незавершеного будівництва".

За пропозицією Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики редакції зазначених проектів Законів сформовано на базі редакції проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації", внесеного Урядом до Верховної Ради України (реєстр. ВРУ від 07.04.2008 № 2331) та відпрацьованого Комітетом спільно зі Спеціальною контрольною комісією Верховної Ради України з питань приватизації.

Законопроекти спрямовано на вдосконалення законодавства з питань приватизації, досягнення максимальної ефективності продажу державного майна шляхом підвищення прозорості і відкритості приватизації в результаті широкого застосування конкурентних способів, максимального залучення потенційних покупців, врахування особливостей кожного об'єкту приватизації.

Проекти відпрацьовано з Міністерством економіки України, Міністерством фінансів України, Антимонопольним комітетом України, Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, Державним комітетом України із земельних ресурсів, Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва. Отримано висновки Міністерства юстиції України за результатами правової експертизи проектів.

Для реалізації поставлених перед Фондом завдань, забезпечення наповнення Стабілізаційного фонду державного бюджету України, джерелом якого визначено надходження коштів від приватизації, забезпечення ефективного проведення приватизації, динамічності цього процесу, виведення його на якісно новий рівень нагальним є оновлення законодавства з питань приватизації та прискорене прийняття підготовлених законопроектів.

Фонд звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням підтримати внесені законопроекти та подати їх до Верховної Ради України (лист від 10.07.2009 № 10-18-9933).