A A A K K K

"Щодо затвердження змін до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна"

від 17 червня 2008 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________Київ№____________

"Щодо затвердження змін до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна"

Відповідно до статей 7 і 9 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" та з метою удосконалення процедури проведення конкурсу на право оренди державного майна і прийняття рішення про оренду за результатами цього конкурсу, врахування пільг по орендній платі, встановлених для суб'єктів малого підприємництва та забезпечення прав суб'єктів виборчого процесу на оренду майна, встановлених законодавством про вибори,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити зміни до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 13 жовтня 2004 року № 2149 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 3 листопада 2004 р. за № 1405/10004 (додаються).

2. Департаменту з питань управління державним майном та орендних відносин у встановленому порядку забезпечити реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду О.Шмуляра.

Голова ФондуВ.Семенюк-Самсоненко

Зміни
до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 13.10.2004 № 2149 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03.11.2004 за № 1405/10004

1. Доповнити п.4 абзацом третім такого змісту:

"У п'ятиденний строк після виникнення підстав для оголошення конкурсу орендодавець рекомендованим листом з повідомленням про вручення надсилає органу, уповноваженому управляти відповідним державним майном, запит щодо можливості і умов оренди цього майна та кандидатури до складу конкурсної комісії. До запиту додаються копії документів, передбачених наказом Фонду державного майна України. Якщо конкурс оголошується за ініціативою орендодавця при відсутності заяв на оренду, до запиту додається проект договору оренди".

2. В абзаці першому пункту 5 слова "їх надходження" замінити словами "надходження запиту орендодавця та копій документів, передбачених наказом Фонду державного майна України.

3. Доповнити Порядок проведення конкурсу на право оренди державного майна новим пунктом 5-1 такого змісту:

"5-1. Балансоутримувач об'єкта оренди зобов'язаний:

1) перед оголошенням конкурсу у 15-денний строк після отримання запиту орендодавця надати орендодавцю довідку про наявність у підприємства-балансоутримувача на балансі майна, що передається в оренду, та про відсутність (наявність) на підприємстві боргу перед бюджетом або податкової застави об'єкта оренди, відомості про загальну площу об'єкту оренди з завіреним ним поповерховим планом, повідомити орендодавця про порядок огляду об'єкта оренди учасниками конкурсу та підтвердити, що об'єкт оренди є нежитловим, вільним або протягом строку проведення конкурсу може бути вивільнений для передачі його у користування переможцю конкурсу.
Балансоутримувач несе повну відповідальність за достовірність наданої ним інформації;

2) у разі письмового звернення орендодавця забезпечити представникам орендодавця або членам конкурсної комісії огляд об'єкта оренди;

3) після оголошення конкурсу забезпечити огляд об'єкта оренди учасниками конкурсу та звільнити об'єкт оренди від майна (перемістити майно), що не передається в оренду";


4. Абзац сьомий п.6 викласти в такій редакції:

"Одночасно всі особи, які подали заяви про оренду з документами до оголошення конкурсу, письмово повідомляються орендодавцем про оголошення конкурсу і необхідність подання письмових пропозицій, які б відповідали умовам конкурсу і будуть включені до умов договору оренди".

5. Доповнити п.6 абзацом восьмим такого змісту:

"Якщо орган, уповноважений управляти державним майном, не надав пропозицій щодо умов конкурсу та/або кандидатури свого представника до складу конкурсної комісії, орендодавець у триденний строк повідомляє його публікацію оголошення про конкурс".

6. Доповнити пункт 6 після слів "до дати проведення конкурсу"

словами "(у разі надходження заяви на оренду з метою здійснення заходів передвиборчої агітації від суб'єкта виборчого процесу під час виборів не пізніше ніж за 10 календарних днів)".


7. В абзаці третьому пункту 7 слово "профілю" замінити словом "напряму".

8. Абзац третій пункту 7 після слова "підприємства" доповнити після коми словами ", у разі надходження заяви на оренду з метою здійснення заходів передвиборчої агітації від суб'єкта виборчого процесу - для здійснення заходів передвиборчої агітації суб'єктами виборчого процесу)".

9. У підпункті 9.1. пункту 9:

а) слова і цифри "позицій 5, 7, 16 і 24" замінити словами і цифрами "позицій 1, 2, 5, 6, 7, 8, 16 і 24";


б) вилучити слова "(новий проект договору)".

10. В абзаці п'ятому підпункту 9.2. пункту 9 слова "відомості про фінансове становище (платоспроможність)" замінити словами "звіт про фінансові результати (форма 2)".

11. Абзац десятий підпункту 9.2. пункту 9 доповнити словами "або звіт про фінансові результати для фізичних осіб -суб'єктів підприємницької діяльності".


12. Підпункт 9.3. пункту 9 викласти в такій редакції:

"Зобов'язання (пропозиції щодо виконання умов конкурсу та гарантій сплати орендної плати (завдаток, гарантія тощо), які включаються до договору оренди".

13. Підпункт 9.5. пункту 9 викласти в такій редакції:

"Орендодавець не вправі змінювати вимоги до проведення конкурсу після публікації оголошення про конкурс"

14. Доповнити п.10 абзацом другим такого змісту:

"У разі ненадання органом, уповноваженим управляти відповідним державним майном, у визначений в п.5 строк кандидатури свого представника до складу комісії, комісія утворюється без цього представника, про що орендодавець у протягом 3 робочих днів після утворення комісії повідомляє зазначений орган рекомендованим листом з повідомленням про вручення і пропонує у триденний строк надати пропозиції щодо доповнення складу комісії".

15. Пункт 15 доповнити абзацом третім такого змісту:

"У разі відсутності голови комісії його повноваження виконує заступник голови комісії."

16. Абзац перший п.19 доповнити словами "про що видається відповідний наказ"

17 Доповнити пункт 20 після слів "Пропозиції надаються" словами "до підрозділу орендодавця, що відповідно до своїх обов'язків здійснює реєстрацію вхідної кореспонденції", та замінити слова "у голови конкурсної комісії" словами "у підрозділі орендодавця, що відповідно до своїх обов'язків здійснює реєстрацію вхідної кореспонденції, та передаються голові конкурсної комісії безпосередньо перед початком конкурсу."


18. Доповнити пункт 21 абзацом другим такого змісту:

"У разі виявлення комісією неточностей в наданій балансоутримувачем інформації про об'єкт оренди в частині його площі та вартості, які суттєво впливають на умови і перебіг конкурсу, комісія приймає протокольне рішення про припинення конкурсу і рекомендації орендодавцю після отримання уточненої інформації оголосити конкурс на нових умовах".

19. Абзац п'ятий п.22 після слова "протокол" доповнити словами "не пізніше наступного дня після проведення засідання"

20. Пункт 23 викласти в такій редакції:

"Протокол про результати конкурсу протягом 3 робочих днів після підписання його всіма членами комісії затверджується орендодавцем, який
письмово повідомляє про результати конкурсу всіх учасників і публікує їх у виданні/виданнях, яке/які друкувало/друкували оголошення про конкурс".

21. Пункт 24 після слів "учасників конкурсу" доповнити словами

"на підставі наказу, виданого орендодавцем, у разі відсутності заяв, які б відповідали умовам конкурсу - з моменту видання наказу про те, що конкурс не відбувся,"


22. Пункт 25 викласти в такій редакції:

"25. Орендодавець протягом 15 днів після затвердження результатів конкурсу направляє переможцю конкурсу проект договору оренди, переможець конкурсу протягом 5 днів після отримання проекту договору та погодження з балансоутримувачем акта приймання-передачі повертає орендодавцю підписаний з його боку проект договору оренди. До умов договору оренди включаються орендна плата в розмірі, запропонованому переможцем конкурсу, та інші пропозиції переможця конкурсу.

У разі якщо переможцем конкурсу стане суб'єкт малого підприємництва, що здійснює виробничу діяльність безпосередньо на площах об'єкта оренди, запропонована ним орендна плата коригується у порядку, передбаченому у додатку 2 до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 04.10.95 № 786".

23. Доповнити Порядок проведення конкурсу на право оренди державного майна новим пунктом 26 такого змісту:

"26. У разі відмови переможця конкурсу від укладення договору оренди або не дотримання ним терміну, зазначеного у пункті 25, комісія , за умови надходження від інших учасників конкурсу у визначений в оголошенні про конкурс строк пропозицій, що відповідають умовам конкурсу, на своєму засіданні визначає нового переможця конкурсу, про що складається і затверджується протокол відповідно до вимог пп. 22 і 23 цього Порядку."

Заступник директора Департаменту з питань управління державним майном та орендних відносинЯ. Усенко