A A A K K K

Про внесення змін до нормативно-правового акта

від 31 липня 2013 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________                                 Київ                                      №____________

Про внесення змін до
нормативно-правового акта

Відповідно до Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо статутного капіталу», «Про Фонд державного майна України» та з метою приведення у відповідність із вимогами чинного законодавства

 

НАКАЗУЮ:

 1. Унести до наказу Фонду державного майна України від 04 липня 2001 року № 1179 «Про створення господарських товариств, до статутних фондів яких передаються розташоване на території України майно, майнові права та інші активи підприємств, установ, організацій колишнього союзного підпорядкування» (далі – наказ), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 липня 2001 року за № 607/5798, такі зміни:

1.1. У заголовку та тексті наказу слова «статутний фонд» замінити словами «статутний капітал» у відповідному відмінку і числі.

1.2. Останнє речення абзацу першого преамбули наказу після слів «регулювання відносин власності» доповнити словами:

«, зокрема: між Україною та Російською Федерацією (укладено 15 січня 1993 року), між Україною та Республікою Бєларусь (укладено 22 січня 1993 року), між Урядом України та Урядом Республіки Молдова (укладено 11 серпня 1994 року, із змінами і доповненнями, внесеними Протоколами від 27 квітня 1999 року та від 01 лютого 2010 року), між Урядом України та Урядом Грузії (укладено 05 листопада 1996 року).».

1.3. Абзац другий преамбули наказу викласти в такій редакції:

«Згідно з покладеними на Фонд державного майна України функціями, виконання яких здійснюється органами, уповноваженими розпоряджатися державним майном відповідно до міжнародних угод про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності: між Україною та Російською Федерацією і Україною та Республікою Бєларусь (Постанова Верховної Ради України від 20 жовтня 1994 року № 217/94-ВР «Про повноваження Фонду державного майна України щодо забезпечення виконання угод між Україною та Російською Федерацією, Україною та Республікою Бєларусь про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності»), між Урядом України та Урядом Республіки Молдова (Закон України від 12 липня 2001 року № 2666-III «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності та Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності від 11 серпня 1994 року»), між Урядом України та Урядом Грузії (Закон України від 10 лютого 2000 року № 1447-ІІІ «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Грузії про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності»)».

1.4. У пункті 1 слова «Управління міждержавних майнових відносин та власності за кордоном» замінити словами «Управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності», а слова «і Україною та Республікою Білорусь» замінити словами «, Україною та Республікою Бєларусь, Урядом України та Урядом Республіки Молдова,  Урядом України та Урядом Грузії».

1.5. пункт 3 наказу викласти в такій редакції:

 «3. Вартість внесків (майна, що передається до статутних капіталів створюваних господарських товариств) усіх засновників визначається за результатами незалежної оцінки (крім випадків здійснення внесків у грошовій формі).

Управлінню з питань оціночної діяльності за поданням Управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності забезпечувати рецензування звітів про оцінку внесків (майна, що передається до статутних капіталів створюваних господарських товариств) та надавати результати рецензування і погоджені висновки про вартість майна, що належить державі та іншим засновникам, до Управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності.».

1.6. У пункті 4 наказу слова «і Україною та Республікою Білорусь» замінити словами «, Україною та Республікою Бєларусь, Урядом України та Урядом Республіки Молдова, Урядом України та Урядом Грузії».

2. Затвердити Зміни до Переліку документів, які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, до статутних фондів яких передаються розташоване на території України майно, майнові права та інші активи підприємств, установ, організацій колишнього союзного підпорядкування, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 04 липня 2001 року № 1179, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 липня 2001 року за № 607/5798, що додаються.

3. Управлінню міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності у встановленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Голови Фонду державного майна України.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

  Голова Фонду

О. Рябченко

 
dod_31072013_1.pdfЗміни до Переліку документів, які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, до статутних фондів яких передаються розташоване на території України майно, майнові права та інші активи підприємств, установ, організацій колишнього союзного підпорядкування