A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 04 травня 1994 року № 265»

від 16 липня 2013 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Фонду державного майна України
«Про визнання таким, що втратив чинність, наказу
Фонду державного майна України
від 04 травня 1994 року № 265»

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проект наказу Фонду державного майна України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 04 травня 1994 року № 265» розроблено Фондом державного майна України відповідно до Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731.

2. Мета і шляхи її досягнення

Прийняття наказу сприятиме приведенню нормативно-правових актів Фонду державного майна України у відповідність із законодавством України шляхом скасування Положення про порядок приватизації структурних підрозділів (одиниць) підприємств (об’єднань), затвердженого наказом Фонду державного майна України, Антимонопольного комітету України від 04 травня 1994 року № 265/13/01 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 20 травня 1994 року за № 104/313.

3. Правові аспекти

У даній сфері відносин діють такі  нормативно-правові акти:

Конституція України;

Закони України «Про приватизацію державного майна», «Про Державну програму приватизації»;

постанова Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 року № 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади»;

наказ Фонду державного майна України, Антимонопольного комітету України від 04 травня 1994 року № 265/13/01 «Про затвердження Положення про порядок приватизації структурних підрозділів (одиниць) підприємств (об’єднань)», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 20 травня 1994 року за № 104/313.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Прийняття наказу Фонду державного майна України не потребує додаткових матеріальних та фінансових витрат з боку держави.

5. Позиція заінтересованих органів

Наказ Фонду державного майна України не потребує зовнішнього погодження.

6. Регіональний аспект

Наказ Фонду державного майна України не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць та не впливає на регіональний розвиток.

61. Запобігання дискримінації

У наказі Фонду державного майна України відсутні положення, які містять ознаки дискримінації.

7. Запобігання корупції

У наказі Фонду державного майна України відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

Наказ Фонду державного майна України не потребує консультацій з громадськістю.

9. Позиція соціальних партнерів

Наказ Фонду державного майна України не стосується соціально-трудової сфери, не потребує погодження з уповноваженими представниками від всеукраїнських профспілок, їх об’єднань та всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців.

10. Оцінка регуляторного впливу

Наказ Фонду державного майна України не є регуляторним актом.

11. Прогноз результатів

Прийняття наказу сприятиме приведенню нормативно-правових актів у відповідність із чинним законодавством України.

 

Заступник Голови Фонду                                 І.Миронюк

«___» __________ 2013р.