A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України «Про встановлення розмірів коефіцієнтів, які застосовуються для розрахунку прогнозної вартості державних підприємств – об’єктів приватизації»

від 4 листопада 2013 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту  наказу Фонду державного майна України  «Про встановлення розмірів коефіцієнтів, які застосовуються для розрахунку прогнозної вартості державних підприємств – об’єктів приватизації»
  1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проект наказу Фонду державного майна України «Про встановлення розмірів коефіцієнтів, які застосовуються для розрахунку прогнозної вартості державних підприємств – об’єктів приватизації» (далі – Проект наказу) розроблений відповідно до пункту 3 Порядку складання прогнозу надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.2002 № 1141 (далі – Порядок).

Абзацом другим пункту 3 Порядку встановлено необхідність щороку уточнювати Інструкцію розрахунку прогнозної вартості об’єктів приватизації, затверджену наказом Фонду державного майна України, Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 29.11.2002 № 2110/354, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 06.12.2002 за № 950/7238 (далі – Інструкція), відповідно до якої проводиться визначення прогнозної вартості об’єктів приватизації.

Проект наказу забезпечить уточнення інструкції, що названа вище, шляхом встановлення розмірів коефіцієнтів, які застосовуються для розрахунку прогнозної вартості державних підприємств – об’єктів приватизації.

  1. Мета і шляхи її досягнення

Проектом наказу пропонується встановити розміри коефіцієнтів, які застосовуються для розрахунку прогнозної вартості державних підприємств – об’єктів приватизації, з метою уточнення Інструкції.

  1. Правові аспекти

Нормативно-правова база, що регулює питання розрахунку прогнозної вартості державних підприємств – об’єктів приватизації, включає: Указ Президента України від 19.03.2002 № 267 «Про організаційні заходи з підготовки об'єктів права державної власності до приватизації», постанова Кабінету Міністрів України від 17.08.2002 № 1141 «Про затвердження Порядку складання прогнозу надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна»,  наказ Фонду державного майна України, Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 29.11.2002 № 2110/354 «Про затвердження Інструкції розрахунку прогнозної вартості об’єктів приватизації»,  зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 06.12.2002 за № 950/7238.

  1. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація проекту наказу не потребує додаткових матеріальних витрат.

  1. Позиція заінтересованих органів

Проект наказу потребує погодження  Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

  1. Регіональний аспект

Проект наказу не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць та не впливає на регіональний розвиток.

  1. Ознаки дискримінації

Проект наказу не містить ознак дискримінації.

  1. Запобігання корупції

Проект наказу не містить правил і процедур, які можуть призвести до вчинення корупційних правопорушень.

  1. Громадське обговорення

Проект нормативно-правового акта розроблено Фондом державного майна України. Проект нормативно-правового акта разом із повідомленням про його оприлюднення та аналізом регулятивного впливу  розміщений на офіційному сайті Фонду державного майна України для одержання зауважень і пропозицій від усіх бажаючих узяти участь у його обговоренні.

Таким чином, Фонд державного майна України як головний розробник наказу вжив максимально вичерпних заходів для оприлюднення нормативно-правового акта з метою забезпечення широкого громадського обговорення його положень.

  1.  Позиція соціальних партнерів

Проект наказу не стосується соціально-трудової сфери.

  1.  Оцінка регуляторного впливу

Наказ є регуляторним актом, предмет регулювання якого полягає у встановлені розмірів коефіцієнтів, які застосовуються для розрахунку прогнозної вартості державних підприємств – об’єктів приватизації, що пропонуються до продажу в 2014 році з метою складання прогнозу надходження до державного бюджету коштів від приватизації державного майна. 

  1.  Прогноз результатів

Проект наказу встановлює коефіцієнти, які застосовуються для розрахунку прогнозної вартості державних підприємств – об’єктів приватизації у 2014 році.

 

Заступник Голови Фонду                                                                І. Хотей

« ___» _____________ 2013 р.