A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня 2011 року № 1229”

від 4 липня 2013 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Фонду державного майна України
 “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України  від 18 серпня  2011 року  № 1229”

1.Обґрунтування необхідності прийняття нормативного акта

Наказом Фонду державного майна України від 18 серпня 2011 року     № 1229 "Про затвердження Стандарту адміністративної послуги з надання інформації (відомостей або витягу) з Єдиного реєстру об'єктів державної власності”, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09 вересня 2011 року за № 1066/19804, визначено вимоги щодо адміністративної послуги з надання інформації (відомостей або витягу) з Єдиного реєстру об'єктів державної власності.

Зазначений стандарт розроблено на виконання підпункту 4 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2009 року № 737 "Про заходи щодо упорядкування державних, у тому числі адміністративних послуг".

У зв'язку із втратою чинності деякими постановами Кабінету Міністрів України з питань надання адміністративних послуг (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2013 року № 309), з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність із вимогами чинного законодавства України, Фондом державного майна України розроблено проект наказу Фонду державного майна України “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня  2011 року  № 1229.

З огляду на зазначене, з метою недопущення порушення вимог чинного законодавства, необхідно визнати таким, що втратив чинність, наказ Фонду державного майна України від 18 серпня 2011 року № 1229 “Про затвердження Стандарту адміністративної послуги з надання інформації (відомостей або витягу) з Єдиного реєстру об’єктів державної власності”, зареєстрований в Міністерстві юстиції України  09 вересня 2011 року             за № 1066/19804.

2. Мета і шляхи її досягнення

Проект наказу Фонду державного майна України “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від                 18 серпня  2011  № 1229” розроблений з метою приведення нормативно-правових актів Фонду державного майна України у відповідність із чинним законодавством.

3. Правові аспекти

Проект наказу розроблено на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2013 року № 309 “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань надання адміністративних послуг”.

У даній сфері суспільних відносин діють:

Закон України “Про адміністративні послуги”;

постанова Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2013 року № 309 “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов  Кабінету Міністрів України з питань надання адміністративних послуг”.

Реалізація проекту наказу не потребує внесення змін до чинних чи розроблення нових нормативних актів, а також визнання інших чинних актів такими, що втратили чинність.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація проекту наказу Фонду державного майна України “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня  2011 № 1229” не потребує додаткових фінансових, матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект наказу стосується повноважень Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

6. Регіональний аспект

Проект наказу не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

6.1 Запобігання дискримінації

У проекті наказу відсутні положення, які містять ознаки дискримінації.

7. Запобігання корупції

У проекті наказу відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

Проект наказу оприлюднений на веб-порталі Фонду державного майна України для можливого ознайомлення, надання зауважень та пропозицій.

9. Позиція соціальних партнерів

Проект наказу не стосується соціально-трудової сфери.

10. Оцінка регуляторного впливу

Негативні результати прийняття проекту наказу Фонду державного майна України “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня  2011  № 1229” відсутні.

Стосовно регуляторного акта не буде здійснюватись базове, повторне та періодичне відстеження у межах строків, установлених статтею 10 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” у зв’язку з тим, що він скасовує дію наказу Фонду державного майна України.

11. Прогноз результатів

Прийняття проекту наказу Фонду державного майна України “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня  2011  № 1229” спрямовано на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2013 року № 309   “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов  Кабінету Міністрів України з питань надання адміністративних послуг”.

Очікуваним результатом є приведення нормативно-правових актів у відповідність із чинним законодавством України.

 

Заступник Голови Фонду                                                    І. Хотей

____”__________ 2013 р.