A A A K K K

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня 2011 № 1229”

від 4 липня 2013 р.

Аналіз регуляторного впливу
 проекту наказу Фонду державного майна України
Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня  2011  № 1229”

1. Опис проблем, які передбачається розв’язати шляхом державного регулювання

У зв'язку із втратою чинності деякими постановами Кабінету Міністрів України з питань надання адміністративних послуг (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2013 року № 309), з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність із чинним законодавством України, Фондом державного майна України розроблено проект наказу Фонду державного майна України “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня  2011 року  № 1229.

З огляду на зазначене, з метою недопущення порушення вимог чинного законодавства, необхідно визнати таким, що втратив чинність, наказ Фонду державного майна України від 18 серпня 2011 року № 1229 “Про затвердження Стандарту адміністративної послуги з надання інформації (відомостей або витягу) з Єдиного реєстру об’єктів державної власності”, зареєстрований в Міністерстві юстиції України  09 вересня 2011 року             за № 1066/19804.

2. Головні цілі державного регулювання

Ціллю прийняття проекту наказу є  приведення нормативно-правових актів Фонду державного майна України у відповідність із чинним законодавством.

3. Визначення та оцінювання усіх прийнятних альтернативних способів досягнення зазначених цілей

Першою альтернативою може бути залишення без змін вказаного нормативно-правового акта. Проте зазначений спосіб є неприйнятним, оскільки це буде суперечити чинному законодавству.

Отже, оптимальною є друга альтернатива - врегулювання порушених проблемних питань шляхом прийняття відповідного проекту наказу з метою уникнення прогалин у законодавстві.

4. Нормативно - законодавча база

У даній сфері правовідносини регулюються такими нормативно-правовими актами:

Закон України “Про адміністративні послуги”;

постанова Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2013 року № 309 “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов  Кабінету Міністрів України з питань надання адміністративних послуг”.

5. Опис механізмів та заходів для вирішення проблеми

Предметом регулювання проекту наказу є процедура, яка забезпечує визнання нормативно-правового акта таким, шо втратив чинність, та приведення його у відповідність із чинним законодавством.

6Обґрунтування можливостей досягнення поставлених цілей у разі прийняття регуляторного акта

Впровадження зазначеного проекту наказу дасть можливість привести нормативно-правові акти Фонду державного майна України у відповідність із чинним законодавством.

7. Очікувані результати прийняття акта

Об'єкт впливу

Вигоди

Витрати

Держава

Приведення нормативно-правових актів у відповідність із вимогами чинного законодавства

Витрати державного та місцевого бюджетів відсутні

Суб'єкти господарювання

Приведення нормативно-правових актів у відповідність із вимогами чинного законодавства

Витрати, пов'язані із запровадженням наказу, у суб'єктів господарювання відсутні

Громадяни

Приведення нормативно-правових актів у відповідність із вимогами чинного законодавства

Витрати, пов'язані із запровадженням наказу, у громадян відсутні

8. Обґрунтування строку чинності регуляторного акта

Строк дії розробленого наказу Фонду державного майна України необмежений у часі.

9. Показники результативності регуляторного акта

Прогнозні значення якісних та кількісних показників результативності регуляторного акта не розроблялись.

Підготовлений проект наказу  не справлятиме негативного впливу на ринкове середовище, не порушуватиме законних прав та інтересів  суб’єктів господарювання, громадян та держави.

10. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта

Стосовно проекту наказу не буде здійснюватись базове, повторне та періодичне відстеження у межах строків, установлених статтею 10 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, у зв’язку з тим, що підготовлений проект визнає таким, що втратив чинність, наказ Фонду державного майна України “Про затвердження Стандарту адміністративної послуги з надання інформації (відомостей або витягу) з Єдиного реєстру об'єктів державної власності”, зареєстрований в Міністерстві юстиції України  09 вересня 2011 року за        № 1066/19804.

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу підготовлено Управлінням інформаційних технологій та моніторингу Фонду державного майна України (вул. Кутузова, 18/9, м. Київ-133, 01601, тел./факс 254-34-14).

 

Заступник Голови Фонду                                                                    І. Хотей

«___»_________2013 р.