A A A K K K

Інформація стосовно проектів щодо вдосконалення процесів приватизації державного майна

від 30 серпня 2009 р.

Інформація стосовно проектів
щодо вдосконалення процесів приватизації державного майна

Фондом державного майна України за результатами обговорень на нарадах у Кабінеті Міністрів України доопрацьовано редакції законопроектів щодо вдосконалення процесів приватизації державного майна та подано на розгляд до Кабінету Міністрів України проекти Законів України "Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного майна", "Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приватизації державного майна", підготовлені на виконання доручень Першого віце-прем'єр-міністра України О. Турчинова.

Згідно із завданням, встановленим Урядом, та за пропозицією Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики редакції зазначених проектів Законів сформовано на базі редакції проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації", внесеного Урядом до Верховної Ради України (зареєстрованим у ВРУ 07.04.2008 за № 2331) та опрацьованого Комітетом спільно зі Спеціальною контрольною комісією Верховної Ради України з питань приватизації.

Законопроекти опрацьовано з урахуванням пропозицій та зауважень, отриманих від Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Антимонопольного комітету України, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державного комітету України із земельних ресурсів, Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, висновків Міністерства юстиції України за результатами правової експертизи проектів.

Законопроекти спрямовано на вдосконалення законодавства з питань приватизації, досягнення максимальної ефективності продажу державного майна шляхом підвищення прозорості і відкритості приватизації в результаті широкого застосування конкурентних способів, максимального залучення потенційних покупців, врахування особливостей кожного об'єкта приватизації.

Для реалізації поставлених перед Фондом завдань, нагальним є оновлення законодавства з питань приватизації та прискорене прийняття підготовлених законопроектів.

Фонд звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням підтримати внесені законопроекти та подати їх до Верховної Ради України (лист від 26.08.2009 № 10-18-12449).