A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту постанови Кабінет Міністрів України "Про затвердження Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна"

від 31 травня 2011 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту постанови Кабінет Міністрів України "Про затвердження Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна"

розробник: Фонд державного майна України

1. Обґрунтування необхідності прийняття пропозицій

Проект постанови Кабінет Міністрів України "Про затвердження Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна" (далі - проект постанови), розроблений з метою виконання вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин" від 21.04.2011 № 3269-VІ щодо затвердження Кабінетом Міністрів України порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна.

2. Мета і шляхи її досягнення

Забезпечення виконання вимог частини шостої статті 9 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", з врахуванням змін внесених Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин" від 21.04.2011 № 3269-VІ, в частині реалізації повноважень Кабінету Міністрів України щодо встановлення порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна. До набрання чинності зазначеним законодавчим актом затвердження порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна було віднесено до компетенції Фонду державного майна, розроблений проект акту передбачає затвердження такого порядку постановою Кабінету Міністрів України, що повною мірою забезпечує виконання вимог законодавства України, чинного на цей час у сфері відносин оренди державного майна.

3. Правові аспекти

Набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин" від 21.04.2011 № 3269-VІ вимагає затвердження Кабінетом Міністрів України Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна, що досі належало до повноважень Фонду державного майна.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація зазначених пропозицій не потребує додаткових фінансових, матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект постанови потребує погодження з Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством юстиції.

6. Регіональний аспект

Проект постанови має загальнодержавний характер і не стосується питання розвитку окремих адміністративно-територіальних одиниць.

7. Запобігання корупції

Проект постанови не містить ризиків вчинення корупційних правопорушень та не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи.

8. Громадське обговорення

Проект постанови було розміщено на офіційному сайті Фонду державного майна з метою одержання зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань згідно з вимогами Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

9. Позиція соціальних партнерів

Проект постанови не стосується соціально-трудової сфери та не потребує залучення до його опрацювання уповноважених представників всеукраїнських профспілок, їх об'єднань та всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців.

10. Прогноз результатів

У результаті прийняття розробленого проекту постанови буде забезпечено виконання вимог чинного законодавства щодо повноважень Кабінету Міністрів України встановлювати порядок проведення конкурсу на право оренди державного майна.

Голова ФондуО. Рябченко

___ ____________ 2011 р.