A A A K K K

Про деякі питання продажу військового майна

від 31 жовтня 2006 р.

Проект

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"__" ________ 200 р.м. КиївN ___

Про деякі питання продажу військового майна

На виконання статті 137 Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" та Указу Президента України від 27 грудня 2005 року N 1843/2005 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 листопада 2005 року в частині продажу державного майна, що належить Збройним Силам України, виключно через Фонд державного майна України, Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Покласти функції з продажу військового майна (військових містечок) Збройних Сил України, крім надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки, на Фонд державного майна.

2. Міністерству оборони у місячний термін з дня набрання чинності цією постановою подати до Кабінету Міністрів України на затвердження перелік військового майна (військових містечок) Збройних Сил України, яке підлягає продажу Фондом державного майна, крім надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки.

3. Фонду державного майна здійснювати продаж військового майна (військових містечок) із застосуванням аукціонів в порядку, встановленому цією постановою (додаток 1).

При продажу військового майна (військових містечок) Фонд державного майна здійснює функції власника цього майна, укладає договори купівлі-продажу та підписує акти приймання-передачі.

4. Оцінку військового майна (військових містечок) здійснювати відповідно до Методики оцінки майна, затвердженої Кабінетом Міністрів України, у порядку, встановленому для об'єктів, що підлягають приватизації.

5. Кошти, одержані Фондом державного майна від продажу військового майна (військових містечок), перераховуються ним у 5-денний термін до Державного бюджету згідно з Законом України про Державний бюджет на відповідний рік.

6. Головному контрольно-ревізійному управлінню разом з Міністерством оборони у тижневий термін провести перевірку договорів, укладених з уповноваженими підприємствами (організаціями), та подати до Міністерства економіки інформацію про реальний стан виконання умов договорів по реалізації нерухомого військового майна та військових містечок уповноваженими підприємствами (організаціями) згідно з додатком 2.

7. Міністерству оборони та Міністерству економіки у місячний термін з дня набрання чинності цією постановою сформувати переліки військового майна, що не було реалізоване, не пропонувалося до реалізації або щодо якого продавцями не були виконані умови реалізації згідно з укладеними договорами, здійснити заходи щодо їх розірвання, та передати їх Фонду державного майна для продажу.

8. Заборонити Міністерству оборони вносити зміни до діючих договорів з уповноваженими підприємствами (організаціями), якими б доповнювалися визначені на момент укладання цих договорів переліки військового майна, у тому числі списаного, а також військових містечок та об'єктів нерухомості.

9. Установити, що при реалізації списаного військового майна відбір уповноваженого підприємства (організації) здійснюється на конкурсних засадах із залученням представників Фонду державного майна, Міністерства економіки, Міністерства фінансів або їх регіональних підрозділів.

10. Унести зміни до Положення про порядок відчуження та реалізації військового майна Збройних Сил, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 р. N 1919 (Офіційний вісник України, 2001 р., N1-2 (26.01.2001) (частина 1), ст.26) (додаток 3).

11. Доповнити абзац третій пункту 1 Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р. N1891 (Офіційний вісник України, 2003 р., N51, ст. 2669), словами "(за винятком військового майна (військових містечок) Збройних Сил України, продаж якого здійснюється Фондом державного майна)".

12. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Прем'єр-міністр УкраїниВ.Янукович


Завантажити Додатки