A A A K K K

Про внесення змін до Положення про порядок здійснення контролю за розпорядженням активами, що належать господарським товариствам

№ 309 від 21 лютого 2007 р.

Фонд державного майна України

Наказ

від 22 лютого 2007 р.№ 309

Про внесення змін до Положення про порядок здійснення контролю за розпорядженням активами, що належать господарським товариствам

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 березня 2007 р. за № 296/13563

Відповідно до пункту 44 Основних концептуальних підходів до підвищення ефективності управління корпоративними правами держави, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.04 № 155, та з метою захисту майнових інтересів акціонерів під час здійснення операцій розпорядження майном господарських товариств НАКАЗУЮ:

1. Унести зміни та доповнення до Положення про порядок здійснення контролю за розпорядженням активами, що належать господарським товариствам, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 08.11.05 № 2946, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.02.06 за № 208/12082, такі зміни:

1.1. Пункт 1.3 цього Положення викласти в такій редакції:

"1.3. Дія цього Положення поширюється на господарські товариства, в яких функції управління корпоративними правами держави здійснює Фонд державного майна України, його регіональні відділення або уповноважені органи (далі – суб’єкти управління)".

1.2. У тексті цього Положення слова "відповідальний представник або уповноважена особа" в усіх відмінках замінити словами "суб’єкти управління" у відповідних відмінках.

1.3. Пункт 1.5 цього Положення викласти в такій редакції:

"1.5. Якщо питання щодо розпорядження майном розглядається загальними зборами товариства, згода на здійснення розпорядження майном оформляється окремим пунктом у дорученні на голосування особі, яка буде представляти інтереси уповноваженого органу на загальних зборах".

1.4. Пункт 1.7 цього Положення доповнити другим абзацом такого змісту:

"З метою прийняття виваженого рішення з питань розпорядження майном суб’єкт управління може запросити установчі документи, а також порядок розпорядження та користування майном господарського товариства".

1.5. Підпункт 2.1.1 пункту 2.1 цього Положення викласти в такій редакції:

"2.1.1. Реалізація майна товариства здійснюється на конкурентних засадах – через біржі, на аукціоні або за конкурсом".

1.6. Підпункт 2.1.2 пункту 2.1 цього Положення доповнити словами "і розподіляються відповідно до затвердженого фінансового плану товариства".

1.7. Підпункт 2.4.2 пункту 2.4 цього Положення викласти в такій редакції:

"2.4.2. Установчими документами новоствореного суб’єкта господарювання має передбачатися, що розмір корпоративних прав господарського товариства – засновника у таких товариствах становить більш як 50 відсотків статутного фонду. При цьому створення товариств на базі майна підприємств-монополістів і тих, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України".

2. Директору Департаменту фінансового аналізу Лозинському Л. А. та директору Юридичного департаменту Шмуляру О. В. подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Фонду Петрова В. М.

Голова ФондуВ. СЕМЕНЮК