A A A K K K

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку продовження користування на засадах оренди об'єктами, договори оренди яких закінчуються у 2009 році"

від 19 січня 2009 р.

Аналіз регуляторного впливу проекту наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку продовження користування на засадах оренди об'єктами, договори оренди яких закінчуються у 2009 році"

1. Опис проблеми, яку планується розв'язати шляхом втручання держави у відповідну сферу підприємницької діяльності

Проект наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку продовження користування на засадах оренди об'єктами, договори оренди яких закінчуються у 2009 році", розроблений з метою забезпечення реалізації положень абзацу 4 статті 73 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік".

2. Визначення цілей державного регулювання

Метою розробки регуляторного акту є забезпечення реалізації положень абзацу 4 статті 73 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" в частині координації дій регіональних відділень ФДМУ і забезпечення надходження орендної плати за період до укладення нових договорів оренди об'єктів, строк дії чинних договорів оренди яких закінчується у 2009 році.

3. Опис альтернатив запропонованого регуляторного акта

Вбачається два способи регулювання:

1. Не прийняття нормативного акту, що регулює питання реалізації положень абзацу 4 статті 73 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік", що не забезпечить системності і координації дій орендодавців державного майна.

2. Прийняття запропонованого нового нормативного акту, що вирішить порушене питання.

4. Опис механізмів і заходів для розв'язання проблеми

Наказом Фонду державного майна України затверджується Порядок продовження користування на засадах оренди об'єктами, договори оренди яких закінчуються у 2009 році.

5. Характеристика очікуваних соціально-економічних наслідків запровадження передбачених заходів

Запропонований нормативний акт має на меті реалізацію положень абзацу 4 статті 73 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік", координацію дій регіональних відділень ФДМУ і забезпечення надходження орендної плати за період до укладення нових договорів оренди об'єктів, строк дії чинних договорів оренди яких закінчується у 2009 році..

6. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта

Для прийняття проекту наказу Фонду державного майна України перешкод правового чи економічного характеру немає.

Об'єкт впливу Громадяни (як орендарі) Суб'єкти господарювання
Як орендарі Як орендодавці
Вигоди Чітко визначена процедура реалізації положень абзацу 4 статті 73 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" забезпечення надходження орендної плати за період до укладення нових договорів оренди об'єктів, строк дії чинних договорів оренди яких закінчується у 2009 році
Витрати Додаткові витрати не очікуються

7. Очікувані результати прийняття акта

Буде координовано дії регіональних відділень ФДМУ і забезпечено надходження орендної плати за період до укладення нових договорів оренди об'єктів, строк дії чинних договорів оренди яких закінчується у 2009 році

8. Обґрунтування дії строку акта

Наказ Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку продовження користування на засадах оренди об'єктами, договори оренди яких закінчуються у 2009 році" буде діяти до моменту втрати чинності статті 73 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік".

9. Визначення показників результативності акта

Показниками результативності наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку продовження користування на засадах оренди об'єктами, договори оренди яких закінчуються у 2009 році" буде:

запроваджено єдиний підхід щодо реалізації положень абзацу 4 статті 73 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік";

забезпечено надходження орендної плати за період до укладення нових договорів оренди об'єктів, строк дії чинних договорів оренди яких закінчується у 2009 році.

10. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта

Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснено шляхом аналізу дій регіональних відділень ФДМУ.

Базове відстеження результативності наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку продовження користування на засадах оренди об'єктами, договори оренди яких закінчуються у 2009 році" здійснюється з дня набрання чинності шляхом обробки результатів.

Повторне відстеження буде проводитись через півроку після набрання чинності наказу Фонду державного майна України "Про затвердження Порядку продовження користування на засадах оренди об'єктами, договори оренди яких закінчуються у 2009 році" з використанням показників результативності.

Періодичне відстеження буде проводитись постійно на підставі даних звітів про укладені договори оренди та надходження орендної плати.

Заступник Голови ФондуД.Парфененко