A A A K K K

Про заборону виселення творчих спілок із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності

від 20 грудня 2009 р.

Проект

 Вноситься Кабінетом Міністрів України
Прем'єр-міністр
Ю. В. Тимошенко

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про заборону виселення творчих спілок із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності

Цей Закон спрямований на запобігання зловживанню та попередження виселення творчих спілок із приміщень, якими вони користуються для здійснення своєї діяльності, у тому числі членів творчих спілок із творчих майстерень.

Стаття 1. Заборонити виселення творчих спілок та їх членів із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності.

Для цілей цього Закону під "виселенням" розуміється примусове припинення права творчих спілок та їх членів користуватися приміщеннями державної та комунальної власності, в яких вони перебувають упродовж 10 років та які використовують для здійснення своєї статутної діяльності.

Стаття 2. Забороняється органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування припинення чинності договорів оренди приміщень державної та комунальної власності, у тому числі у зв'язку із закінченням строку їх дії, укладених з творчими спілками для їх розміщення та членами творчих спілок для облаштування майстерень, крім випадків порушення орендарем істотних умов договору оренди, визначених частиною першою статті 10 Закону України "Про оренду державного та комунального майна".

Стаття 3. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

2. До приведення інших законодавчих актів у відповідність з цим Законом вони застосовуються і діють у частині, що не суперечить цьому Закону.

Голова Верховної Ради України