A A A K K K

Про внесення зміни до Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії

від 26 липня 2010 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

__________м.Київ№ __________

Про внесення зміни до Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії

Відповідно до статті 16 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", рішення Наглядової ради з питань оціночної діяльності від 01.07.2010 та з метою підвищення ефективності роботи Екзаменаційної комісії

НАКАЗУЮ:

1. Унести до Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 13.11.2002 № 1997, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 28.11.2002 за № 925/7213, такі зміни:

1.1. У розділі І:

1.1.1. Друге речення абзацу другого пункту 2 викласти в такій редакції:

"Головою Екзаменаційної комісії за кожним напрямом оцінки майна є заступник Голови Фонду державного майна України, в підпорядкуванні якого перебуває відповідний структурний підрозділ, до повноважень якого належить вирішення питань з оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності (далі - голова Екзаменаційної комісії)".

1.1.2. Абзац шостий пункту 3 викласти в такій редакції:

"приймає рішення щодо позбавлення (анулювання) кваліфікаційного свідоцтва оцінювача (кваліфікаційного документа оцінювача) за спеціалізаціями відповідного напряму оцінки майна, який безпосередньо складав звіт про оцінку майна".

1.1.3. У пункті 3 додати абзаци десятий та одинадцятий, які викласти у такій редакції:

"за рішенням Наглядової ради з питань оціночної діяльності розглядає питання про необхідність проходження підвищення кваліфікації оцінювачем (оцінювачами) за напрямом оцінки майна та спеціалізаціями в межах цих напрямів, що відповідають напрямам та спеціалізація звіту про оцінку майна, щодо якого були зауваження;

за рішенням Наглядової ради з питань оціночної діяльності забезпечує рецензування відповідно до статті 13 Закону додатково декількох звітів за напрямами оцінки майна та спеціалізаціями в межах цих напрямів, які відповідають напрямам та спеціалізація звіту, щодо якого були зауваження".

2. У розділі ІV:

1.2. Друге, трете, четверте речення пункту 5 викласти в такій редакції:

"Якщо оцінювач не може бути особисто присутнім з поважних причин, розгляд питання переноситься на наступне засідання (спільне засідання), але не більше одного разу. Про причину своєї відсутності оцінювач повинен письмово повідомити секретаріат Екзаменаційної комісії з додаванням оригіналів підтвердних документів за день до дати проведення засідання (спільного засідання), на яке було перенесено питання про позбавлення його кваліфікаційного свідоцтва (кваліфікаційного документа) оцінювача. У разі неприбуття оцінювача на повторне засідання (спільне засідання) Екзаменаційної комісії, не надання оригіналів підтвердних документів, не інформування Фонду державного майна України про зміни контактних реквізитів (місця роботи, місця проживання, робочих (мобільних) телефонів) та іншої інформації, що має суттєве значення для здійснення контролю за оціночною діяльністю, Екзаменаційна комісія має право розглядати питання про позбавлення кваліфікаційного свідоцтва (кваліфікаційного документа) оцінювача без присутності оцінювача".

3. У додатках 1, 2 назву спеціалізації 1.1. викласти у такій редакції:

"Оцінка нерухомих речей (нерухомого майна, нерухомості), у тому числі земельних ділянок та майнових прав на них".

4. Директору Департаменту оціночної діяльності забезпечити в установленому порядку державну реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

5. Цей наказ набирає чинності через десять днів після його державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду, відповідно до наказу Фонду про розподіл функціональних обов'язків.

Голова ФондуО.Рябченко