A A A K K K

Про затвердження Змін та доповнень до Положення про порядок збільшення (зменшення) розміру статутного фонду акціонерного товариства, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 08.04.98 N 44

№ 133 від 29 березня 2005 р.

ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ

від 30 березня 2005 р.N 133

Про затвердження Змін та доповнень до Положення про порядок збільшення (зменшення) розміру статутного фонду акціонерного товариства, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 08.04.98 N 44
(у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 16.10.2000 N 158, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.10.2000 за N 753/4974)

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 квітня 2005 р. за N 418/10698

З метою вдосконалення та впорядкування чинного порядку збільшення (зменшення) розміру статутного фонду акціонерного товариства, відповідно до статті 7 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" та Законів України "Про цінні папери і фондову біржу", "Про господарські товариства" Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Зміни та доповнення до Положення про порядок збільшення (зменшення) розміру статутного фонду акціонерного товариства, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 08.04.98 N 44 (у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 16.10.2000 N 158, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.10.2000 за N 753/4974) (додаються).

2. Керівнику апарату Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - Керівник апарату Комісії) М. Непрану забезпечити:

державну реєстрацію цього рішення в Міністерстві юстиції України;

опублікування рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Керівника апарату Комісії М. Непрана.

4. Це рішення набирає чинності через два місяці після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва А. В. ДАШКЕВИЧ>p

Голова КомісіїА. Балюк

ЗАРЕЄСТРОВАНО
в Міністерстві юстиції України
19 квітня 2005 р. за N 418/10698
ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку
30.03.2005 N 133

ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ
до Положення про порядок збільшення (зменшення) розміру статутного фонду акціонерного товариства, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 08.04.98 N 44 (у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 16.10.2000 N 158, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.10.2000 за N 753/4974)

1. Абзац двадцять третій пункту 6 розділу II викласти в такій редакції:

"У разі збільшення розміру статутного фонду за рахунок джерел, передбачених у підпункті "а" пункту 2 цього Положення, не більше ніж на 1/3 за рішенням правління (за умови, що таке передбачено статутом товариства), власники іменних акцій повідомляються персонально письмовим способом, передбаченим статутом товариства згідно з чинним законодавством України, до початку проведення відкритої підписки на акції (у відкритих акціонерних товариствах) чи розподілу акцій додаткового випуску (у закритих акціонерних товариствах)".

2. Підпункт "а" пункту 7 розділу II викласти в такій редакції:

"а) порядок реалізації переважного права акціонерів на придбання акцій, що випускаються додатково, у кількості, пропорційній їх частці у статутному фонді на дату початку проведення першого етапу відкритої підписки на акції".

3. Підпункт "г" пункту 9 розділу II викласти в такій редакції:

"г) подання акціонерами заяв до товариства щодо їх згоди на спрямування нарахованої кожному з них суми дивідендів на збільшення розміру статутного фонду та укладання договору на придбання акцій додаткового випуску".

4. Пункт 9 розділу II доповнити абзацом тринадцятим такого змісту:

"Власники іменних акцій повідомляються персонально письмовим способом, передбаченим статутом товариства, згідно з чинним законодавством України, до подання акціонерами заяв до товариства щодо їх згоди на спрямування нарахованої кожному з них суми дивідендів на збільшення розміру статутного фонду".

У зв'язку з цим абзац тринадцятий пункту 9 розділу II вважати абзацом чотирнадцятим пункту 9 розділу II.

5. Абзац перший пункту 10 розділу III викласти в такій редакції:

"Усі акціонери акціонерного товариства мають рівне переважне право на придбання акцій, що випускаються додатково, у кількості, пропорційній їх частці у статутному фонді на дату прийняття рішення про емісію акцій (для закритих акціонерних товариств) або на дату початку проведення першого етапу відкритої підписки на акції (для відкритих акціонерних товариств)".

6. Абзац другий пункту 11 розділу III викласти в такій редакції:

"на першому етапі реалізується переважне право акціонерів на придбання акцій, що випускаються додатково, у кількості, пропорційній їх частці у статутному фонді на дату початку проведення першого етапу відкритої підписки на акції".

7. Підпункт "б" пункту 17 розділу IV викласти в такій редакції:

"б) зменшення кількості акцій шляхом купівлі товариством частини випущених акцій".

8. Пункт 18 розділу IV доповнити абзацом п'ятим такого змісту:

"Зменшення статутного капіталу акціонерного товариства шляхом купівлі та погашення частини акцій допускається, якщо така можливість передбачена у статуті товариства".

Начальник Управління корпоративних фінансів Департаменту корпоративних відносин та ліцензування А. БОРИСЕНКО