A A A K K K

Про затвердження Змін до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна

від 10 серпня 2010 р.

ПРОЕКТ

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________Київ№____________

Про затвердження Змін до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна

Відповідно до статей 7 і 9 Закону України "Про оренду державного та комунального майна", з метою підвищення ефективності орендних відносин, удосконалення процедури проведення конкурсів,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна, затвердженого наказом Фонду державного майна від 13.10.2004 №2149 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції 03.11.2004 за № 1495/10004 (додаються).

2. Департаменту з питань управління державним майном та орендних відносин у встановленому порядку зареєструвати цей наказ в Міністерстві юстиції.

3. Департаменту взаємодії з Верховною Радою України та зв'язків з громадськістю у десятиденний строк після реєстрації цього наказу Міністерством юстиції забезпечити його розміщення на veb-сторінці Фонду державного майна.

4. Управлінню офіційних друкованих видань після реєстрації цього наказу забезпечити його публікацію у черговому номері "Державного інформаційного бюлетеня про приватизацію" і у десятиденний строк після реєстрації - у додатку до бюлетеню - газеті "Відомості приватизації".

5. Зміни до процедури проведення конкурсу не застосовуються до конкурсів, переможці за якими визначені до набрання чинності цим наказом.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Хотея І. І.

Голова ФондуО. Рябченко

ПРОЕКТ

 ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Фонду державного майна
України ____.____.2010 № _______

ЗМІНИ
до Порядку проведення конкурсу на право оренди державного майна

1. Останнє речення абзацу третього пункту 4 після слів "якщо він не є балансоутримувачем об'єкта оренди" доповнити словами "та за наявності такої необхідності".

2. Підпункт 9.1 після слів "крім позицій 1, 2, 5, 6, 7, 8, 16" доповнити після коми числами "17, 20".

3. Абзац шостий підпункту 9.2 після слова "довідку" доповнити словами "довільної форми".

4. Підпункт 9.3 викласти в такій редакції:

"9.3. Зобов'язання (пропозиції) щодо виконання умов конкурсу, крім розміру орендної плати, пропозиція стосовно якого вноситься учасником конкурсу в день проведення конкурсу, у т.ч. забезпечення виконання зобов'язання щодо сплати орендної плати (завдаток)."

5. Останнє речення першого абзацу пункту 20 після слів "укладається договір оренди" доповнити після коми словами "відповідно до вимог чинного законодавства, умов конкурсу і пропозицій орендаря".

6. Пункт 21 після слів "за перший/базовий місяць оренди" доповнити словами "із застосуванням принципу аукціону".

7. Пункт 22 викласти в такій редакції:

"22. На дату проведення конкурсу комісія проводить відкрите засідання за участю учасників конкурсу (їх уповноважених осіб). На засіданні можуть бути присутні представники засобів масової інформації та інші заінтересовані особи. Секретар комісії реєструє в протоколі засідання комісії кожного учасника конкурсу із зазначенням дати, часу та імені уповноваженої особи і видає їй картку з номером учасника. Реєстрація учасників конкурсу завершується за 10 хвилин до початку проведення конкурсу.".

8. Пункт 23 викласти в такій редакції:

"23. Учасники конкурсу в порядку черговості, визначеної реєстраційними номерами учасників, подають голові конкурсної комісії конверти з конкурсними пропозиціями орендної плати. Розмір конкурсної пропозиції не може бути меншим за розмір орендної плати, зазначений в оголошенні про проведення конкурсу.".

9. У першому реченні пункту 24 виключити слова "дістає зі скриньки конверти з конкурсними пропозиціями,"

10. Доповнити цей Порядок новими пунктам 33 та 34 такого змісту:

"33. У разі відмови переможця конкурсу від укладення договору оренди або недотримання ним строку, зазначеного у пункті 25, комісія за умови надходження від інших учасників конкурсу у визначений в оголошенні про конкурс строк пропозицій, що відповідають умовам конкурсу, на своєму засіданні у зв'язку з порушенням вимог Порядку відміняє раніше прийняте рішення про визначення переможця конкурсу, виключає порушника з числа учасників конкурсу і визначає новим переможцем конкурсу того учасника конкурсу, остання пропозиція якого була найбільшою з пропозицій інших учасників конкурсу, допущених до подання конкурсної пропозиції орендної плати, про що складається і затверджується протокол відповідно до вимог пунктів 22 і 23 цього Порядку.

34. Проведення конкурсу може бути скасовано орендодавцем у разі, якщо:

- уповноважений орган управління об'єктом оренди відмовив в передачі майна в оренду і повідомив про це рішення орендодавця до прийняття комісією рішення щодо умов та термінів проведення конкурсу;

- знищено або істотно змінено стан об'єкта оренди;

- в інших випадках, зумовлених вимогами чинного законодавства.".

Заступник директора Департаменту з питань управління державним майном та орендних відносинЯ. Усенко