A A A K K K

Проєкт наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності»

Повідомлення про оприлюднення 
до проєкту наказу Фонду державного майна України
«Про затвердження Змін до Положення про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності»

Відповідно до вимог  статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Фонд державного майна України повідомляє про оприлюднення на офіційному сайті Фонду державного майна України проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності», з метою отримання зауважень і пропозицій від юридичних, фізичних осіб та їх об’єднань.

Процедура видачі сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності регламентована Законом України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» та Положенням про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності, затвердженим наказом Фонду державного майна Українивід 14.03.2002 № 479, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28.03.2002 за № 312/6600 (у редакції наказу Фонду державного майна України від 24.03.2015  № 402) (із змінами).

Метою підготовки проєкту наказу Фонду державного майна України  «Про затвердження Змін до Положення про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності», є вдосконалення процедури отримання суб’єктами господарювання документів дозвільного характеру – сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності.

Прийняття нормативно-правового акту забезпечить спрощення видачі сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності шляхом оптимізації процесів, пов’язаних з електронним документообігом, що в свою чергусприятиме скороченню строків підготовки та погодження документів, а        отже, – і скороченню строків видачі Фондом державного майна Українидокументів дозвільного характеру.

Враховуючи зменшення заяв суб’єктів господарювання про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності у паперовій формі, у разі прийняття регуляторного акта Фонд державного майна України сприятиме процесам цифровізації у сфері надання адміністративних послуг.

Крім тоговдосконалення процедури видачі сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності дозволить заощадити державні кошти на виготовлення сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності в паперовій формі, та їх дублікатів, а також кошти суб’єктів господарювання на доставку сертифіката.

Скасування сертифіката суб’єкта оціночної діяльності в паперовій формі призведе до вивільнення та економії робочого часу працівників Фонду державного майна України, які  забезпечують процес видачі сертифікатів, що підвищить продуктивність та ефективність їх роботи, а також до економії матеріальних ресурсів органу державної влади.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності» від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються Фондом державного майна України протягом місяця від дати його оприлюднення (з 06.07.2023 до 07.08.2023) за адресою: вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ, 01133, Фонд державного майна України, Департамент оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності. Адреса електронної пошти:  kyzmenko@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції щодо оприлюдненого проєкту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, крім розробника цього проєкту, Державній регуляторній службі України на адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011. Адреса електронної пошти: mail@dkrp.gov.ua.

 

Директор Департаменту
оцінки майна, майнових прав та
професійної оціночної діяльності                                                                                  Світлана БУЛГАКОВА

 

Проєкт наказу

Порівняльна таблиця

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

Звіт