A A A K K K

Про внесення змін до наказу Фонду державного майна України від 14.05.2012 № 655 «Щодо виконання контрольних функцій Фонду державного майна України у сфері оренди»

від 9 липня 2013 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________                                      Київ                                      №____________

Про внесення змін до наказу Фонду
державного майна України від
14.05.2012 № 655 «Щодо виконання
контрольних функцій Фонду державного
майна України у сфері оренди»

З метою удосконалення організації контрольних функцій Фонду державного майна України, його регіональних відділень та представництв і реалізації повноважень Фонду відповідно до статей 4, 5 та 6  Закону України «Про Фонд державного майна України», статті 32 Закону України «Про оренду державного та комунального майна»

 

НАКАЗУЮ:

1. Унести до наказу Фонду державного майна України від 14 травня 2012 року № 655 «Щодо виконання контрольних функцій Фонду державного майна України у сфері оренди», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 22 травня 2012 року за № 809/21121, такі зміни:

1.1. Пункт 1 викласти в такій редакції:

«1. Фонду державного майна України, його регіональним відділенням та представництвам як орендодавцям державного майна за укладеними ними договорами оренди здійснювати такий контроль:

- постійний документальний (у частині надходжень до державного бюджету плати за оренду державного майна, страхування об'єкта оренди тощо);

-  періодичний комплексний з оглядом об'єкта оренди (згідно з щорічними планами-графіками) щодо:

використання орендованих цілісних майнових комплексів державних підприємств, організацій, їх структурних підрозділів, виконання умов договорів оренди цілісних майнових комплексів державних підприємств;

використання державного майна, переданого в оренду за цими договорами,  виконання умов договорів оренди державного нерухомого майна, а також майна, що не увійшло до статутного (складеного) капіталу господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації), що є державною власністю.».

1.2. У пункті 3 слова «Управлінню з питань управління державним майном та орендних відносин та регіональним відділенням Фонду» замінити словами «Фонду державного майна України, його регіональним відділенням та представництвам».

1.3. Пункт 4 викласти в такій редакції:

«4. За результатами контрольних заходів особами, що його здійснювали, складаються звіти, що містять інформацію за напрямами, визначеними у пункті 1 цього Наказу.».

1.4. Доповнити наказ новим пунктом 5 такого змісту:

«5. З метою реалізації дієвого контролю за договорами оренди, укладеними Фондом державного майна України, враховуючи їх місцерозташування, функції контролю у сфері орендних відносин можуть здійснюватися за дорученням Фонду державного майна його регіональними відділеннями, представництвами за місцем розташування об’єкта оренди.».

 У зв’язку з цим пункти 5-8 вважати пунктами 6-9 відповідно.

2. Управлінню з питань управління державним майном та орендних відносин подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Управлінню взаємодії з Верховною Радою України та комунікаційного забезпечення забезпечити в установленому порядку розміщення цього наказу на веб-сторінці Фонду державного майна України.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду державного майна України відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Голова Фонду                                                                              О. Рябченко


por_tab_09072013_1.pdfДодаток