A A A K K K

Про внесення змін до Положення про план приватизації майна та Положення про план розміщення акцій відкритого акціонерного товариства, яке створено шляхом корпоратизації

№ 1572 від 27 липня 2000 р.

Про внесення змін до Положення про план приватизації майна та Положення про план розміщення акцій відкритого акціонерного товариства, яке створено шляхом корпоратизації

Наказ Фонду державного майна України
від 28 липня 2000 року N 1572

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
16 серпня 2000 р. за N 504/4725

Зміст

1. Наказ Фонду державного майна України "Про внесення змін до Положення про план приватизації майна та Положення про план розміщення акцій відкритого акціонерного товариства, яке створено шляхом корпоратизації" від 28 липня 2000 року N 1572.

- Положення про план приватизації державного майна.

2. Положення про типовий план розміщення акцій відкритого акціонерного товариства, яке створено шляхом корпоратизації.




Про внесення змін до Положення про план приватизації майна та Положення про план розміщення акцій відкритого акціонерного товариства, яке створено шляхом корпоратизації

Наказ Фонду державного майна України
від 28 липня 2000 року N 1572

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
16 серпня 2000 р. за N 504/4725

З метою приведення Положення про план приватизації майна та Положення про типовий план розміщення акцій відкритого акціонерного товариства, яке створено шляхом корпоратизації у відповідності до Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, затвердженоїЗаконом України "Про Державну програму приватизації", НАКАЗУЮ:

1. Унести зміни до Положення про план приватизації майна, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 01.10.97 N 1065 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.10.97 за N 490/2294 (зі змінами до нього), виклавши його в новій редакції, що додається.

2. Унести зміни до Положення про план розміщення акцій відкритого акціонерного товариства, яке створено шляхом корпоратизації, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 04.04.94 N 175 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12.05.94 за N 96/305 (зі змінами до нього), виклавши його в новій редакції, що додається.

3. Директору Департаменту реформування власності Є. Філозопу:

3.1. Забезпечити в п'ятиденний термін з дня затвердження подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3.2. Забезпечити в десятиденний термін з дня державної реєстрації подання цього наказу до Державного інформаційного бюлетеня "Про приватизацію" для опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду В. Васильєва.

Голова ФондуО. Бондар

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 1 жовтня 1997 р. N 1065
(у редакції наказуФонду державного майна
України від 28 липня 2000 р. N 1572)

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
16 серпня 2000 р. за N 504/4725

ПОЛОЖЕННЯ
про план приватизації державного майна

1. Загальні положення

1.1. Положення про план приватизації державного майна розроблено відповідно до Закону України "Про приватизацію державного майна", Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки, затвердженої Законом України "Про Державну програму приватизації" від 18.05.2000 N 1723-III, інших нормативних актів, якими регламентуються процеси приватизації.

1.2. Це Положення застосовується при складанні проектів планів приватизації майна, яке перебуває у державній власності, у тому числі майна, зданого в оренду.

Плани приватизації підприємств, що приватизуються відповідно до Закону України "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі", розробляються з урахуванням нормативних актів, що визначають такі особливості, та відповідно до Положень, які затверджуються Фондом державного майна.

1.3. Розробляючи проект плану приватизації державного майна, комісія з приватизації враховує пропозиції:

господарського товариства, створеного працівниками підприємства, що приватизується, та інших покупців;

місцевих рад за місцезнаходженням об'єкта приватизації;

державних органів приватизації;

Антимонопольного комітету України, його територіальних відділень.

1.4. Проект плану приватизації державного майна складається на основі Типового плану приватизації державного майна, що додається до цього Положення.

2. Порядок розробки проекту плану приватизації державного майна

2.1. Проект плану розробляється комісією з приватизації відповідного об'єкта, ураховуючи способи та порядок приватизації державного майна, які визначаються Державною програмою приватизації.

2.2. Розроблений комісією з приватизації проект плану подається відповідному державному органу приватизації на затвердження.

2.3. У випадках, передбачених чинним законодавством, проект плану приватизації державного майна погоджується у встановленому порядку з Кабінетом Міністрів України.

3. Порядок унесення змін до плану приватизації державного майна

3.1. Рішення про унесення змін, доповнень та уточнень до плану приватизації державного майна приймається державними органами приватизації.

3.2. Уточнення до розділу VI плану приватизації державного майна вносяться державними органами приватизації в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

3.3. При внесенні уточнень до розділу VI плану приватизації державного майна передбачаються додаткові способи розміщення акцій, а саме:

- для групи Г - визначені пунктом 59 Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки;

- для групи В - визначені пунктом 57 Державної програми приватизації на 2000 - 2002 роки.

Заступник директора департаменту - начальник відділуН. Блощаневич


ЗавантажитиДодаток