A A A K K K

Про порядок передачі функцій управління майном державного підприємства до державних органів приватизації у зв'язку з прийняттям рішення про приватизацію цього майна

№ 667 від 30 березня 2000 р.

Про порядок передачі функцій управління майном державного підприємства до державних органів приватизації у зв'язку з прийняттям рішення про приватизацію цього майна

Наказ Фонду державного майна України
від 31 березня 2000 року N 667

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
12 квітня 2000 р. за N 224/4445

Із змінами і доповненнями, внесеними
наказами Фонду державного майна України
від 1 грудня 2000 року N 2521,
від 17 червня 2002 року N 1064

Відповідно до пункту 4 статті 12 Закону України "Про приватизацію державного майна" та постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.98 N 1482 "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок передачі функцій управління майном державного підприємства до державних органів приватизації у зв'язку з прийняттям рішення про приватизацію цього майна (додається).

2. Інструктивний лист ФДМУ від 31.03.99 N 10-17-3193 "Щодо передачі та приймання цілісних майнових комплексів підприємств, установ, організацій, їх структурних підрозділів у зв'язку з прийняттям рішення про їх приватизацію" скасувати.

3. Директору Департаменту реформування власності Філозопу Є. Т. забезпечити державну реєстрацію Порядку в Міністерстві юстиції України та опублікування документа в "Державному інформаційному бюлетені про приватизацію".

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду В. Васильєва.

Голова ФондуО. Бондар

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Фонду державного майна України
від 31 березня 2000 р. N 667

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
12 квітня 2000 р. за N 224/4445

Порядок
передачі функцій управління майном державного підприємства до державних органів приватизації у зв'язку з прийняттям рішення про приватизацію цього майна

1. Цей Порядок, розроблений відповідно до пункту 4 статті 12 Закону України "Про приватизацію державного майна", постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.98 N 1482 "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності", визначає порядок передачі органами, що здійснюють управління майном державного підприємства, функцій з управління цим майном державним органам приватизації.

2. Державний орган приватизації в п'ятиденний термін після прийняття рішення про приватизацію повідомляє про це відповідний орган, уповноважений управляти майном державного підприємства, та адміністрацію і трудовий колектив підприємства, що приватизується.

3. Орган, уповноважений управляти майном державного підприємства, у тижневий термін з дня отримання зазначеного повідомлення приймає рішення про передачу майна державного підприємства в управління державному органу приватизації у зв'язку з прийняттям рішення про приватизацію та повідомляє державний орган приватизації про кандидатури до складу комісії з питань передачі функцій управління майном державного підприємства.

4. Державний орган приватизації у п'ятиденний термін затверджує склад комісії з питань передачі функцій управління майном державного підприємства і призначає свого представника головою комісії. До складу комісії входять представники органу, уповноваженого управляти майном державного підприємства, а також представники підприємства і державногооргану приватизації.

5. Передача функцій управління майном державного підприємства здійснюється в місячний термін з дня прийняття рішення про приватизацію.

6. Передача оформлюється актом приймання-передавання функцій управління майном державного підприємства, який затверджується наказом державного органу приватизації (додається).

7. Акт приймання-передавання функцій управління майном державного підприємства складається в трьох примірниках та направляється до органу, уповноваженого до прийняття рішення про приватизацію управляти майном державного підприємства, та підприємства. Один примірник залишається в державному органі приватизації.

8. До створення ВАТ державний орган приватизації переукладає контракт з керівником підприємства або продовжує термін його дії з урахуванням здійснення керівником підприємства заходів щодо дотримання вимог державного органу приватизації стосовно умов приватизації.

9. Пункт 9 вилучено

(Порядок доповнено пунктом 9 згідно з наказом
Фонду державного майна України від 01.12.2000 р. N 2521,
вилучено згідно з наказом Фонду державного
майна України від 17.06.2002 р. N 1064)

9. У разі скасування рішення про приватизацію цілісних майнових комплексів підприємств, установ, організацій, їх структурних підрозділів державний орган приватизації у тижневий термін повідомляє про це місцевий орган виконавчої влади та відповідний орган, уповноважений управляти державним майном, який до прийняття рішення про приватизацію здійснював функції з управління цим майном, а також пропонує кандидатуру до складу комісії з питань передачі функцій управління.

(Порядок доповнено пунктом 9 згідно з наказом
Фонду державного майна України від 17.06.2002 р. N 1064)

10. Орган, уповноважений управляти державним майном, який до прийняття рішення про приватизацію здійснював функції з управління державним майном, у тижневий термін із дня отримання зазначеного повідомлення приймає рішення про прийняття функцій управління, утворює комісію з питань передачі функцій управління і призначає свого представника головою комісії. До складу комісії включаються представники органу, уповноваженого управляти державним майном до прийняття рішення про приватизацію, підприємства й органу приватизації.

(Порядок доповнено пунктом 10 згідно з наказом
Фонду державного майна України від 17.06.2002 р. N 1064)

11. Передача функцій управління майном здійснюється в місячний термін із дня скасування рішення про приватизацію.

(Порядок доповнено пунктом 11 згідно з наказом
Фонду державного майна України від 17.06.2002 р. N 1064)

12. Передача оформлюється актом приймання-передачі, який затверджується наказом органу, уповноваженого управляти державним майном, який до прийняття рішення про приватизацію здійснював функції з управління цим майном.

(Порядок доповнено пунктом 12 згідно з наказом
Фонду державного майна України від 17.06.2002 р. N 1064)

13. Акт приймання-передачі складається в трьох примірниках і надсилається до державного органу приватизації та підприємства. Один примірник залишається в органі, уповноваженому управляти державним майном до прийняття рішення про його приватизацію.

(Порядок доповнено пунктом 13 згідно з наказом
Фонду державного майна України від 17.06.2002 р. N 1064)

Директор Департаменту реформування власностіЄ. Філозоп


ЗавантажитиДодаток