A A A K K K

Про внесення змін до Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії

№ 215 від 15 лютого 2010 р.

Фонд державного майна України

Наказ

від 16 лютого 2010 рокуN 215

Про внесення змін до Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
19 квітня 2010 р. за N 295/17590

Відповідно до статті 16 Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", з метою удосконалення роботи Екзаменаційної комісії та процедури фахової підготовки оцінювачів НАКАЗУЮ:

1. Унести до Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 13.11.2002 N 1997, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 28.11.2002 за N 925/7213, такі зміни:

1.1. У розділі III:

1.1.1. Пункт 5 викласти в такій редакції:

"5. Відомості щодо складання кваліфікаційного іспиту за кожним напрямом оцінки майна фіксуються окремо в екзаменаційному листі, який видається оцінювачу-стажисту. При цьому результат кваліфікаційного іспиту за кожним напрямом оцінки майна та спеціалізаціями в його межах оцінюється як "склав" ("склала") або "не склав" ("не склала"), а результат захисту звіту про оцінку майна або навчального звіту про оцінку майна - як "зараховано" або "не зараховано".

1.1.2. Абзац четвертий пункту 7 викласти в такій редакції:

"Після надання відповідей на всі питання Екзаменаційна комісія може ставити питання оцінювачу-стажисту щодо пояснення ним звіту про оцінку майна або навчального звіту про оцінку майна, підготовленого під час стажування. Звіти про оцінку майна або навчальні звіти про оцінку майна готуються за кожною спеціалізацією, за якою складається кваліфікаційний іспит. Не зарахований звіт про оцінку майна або навчальний звіт про оцінку майна є підставою для негативної оцінки знань оцінювача-стажиста з даної спеціалізації".

1.2. Доповнити розділ V Положення новими пунктами 7 - 10 такого змісту:

"7. Оцінювач, який отримав кваліфікаційний документ оцінювача за декількома напрямами оцінки майна у порядку, що діяв до набрання чинності Законом, та зареєстрував його в Державному реєстрі оцінювачів, за власним бажанням може звернутися до Екзаменаційної комісії із заявою про розмежування (додаток 3) зазначеного документа на кваліфікаційні свідоцтва оцінювача за кожним напрямом оцінки майна окремо.

До заяви додаються:

інформація про перелік звітів про оцінку майна, виконаних оцінювачем за останній рік, за підписом керівника суб'єкта оціночної діяльності;

копія кваліфікаційного документа оцінювача;

копія свідоцтва про реєстрацію у Державному реєстрі оцінювачів.

8. Рішення про розмежування приймається на черговому засіданні Екзаменаційною комісією та оформлюється протоколом.

9. На підставі протокольного рішення Екзаменаційної комісії Фонд державного майна України листом інформує навчальний заклад про підготовку кваліфікаційних свідоцтв оцінювачів за кожним напрямом оцінки окремо. Навчальний заклад у десятиденний строк від дня отримання листа готує зазначені документи і надсилає їх до Фонду державного майна України. При цьому дати та номери кваліфікаційних свідоцтв оцінювачів, підготовлених за кожним напрямом оцінки окремо, відповідають даті та номеру кваліфікаційного документа оцінювача.

10. Видача кваліфікаційних свідоцтв оцінювачів після проведеної процедури розмежування здійснюється відповідно до частини п'ятої статті 15 Закону. При цьому копія документа про вищу освіту подається за його наявності. Оригінали кваліфікаційних документів оцінювачів підлягають поверненню до Фонду державного майна України".

1.3. У додатках 1 і 2 слово "дорожніх" замінити словом "колісних", слова "у тому числі експертна грошова оцінка земельних ділянок" виключити.

1.4. Доповнити Положення новим додатком 3, що додається.

2. Департаменту оціночної діяльності (В. Зеленський) забезпечити в установленому порядку державну реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності через десять днів після його державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на в. о. заступника Голови Фонду О. Шмуляра.

В. о. Голови ФондуД. Парфененко
ПОГОДЖЕНО: 
Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництваО. В. Кужель
Завантажити Додаток