A A A K K K

Про внесення змін до Господарського кодексу України (Витяг)

№ 2668-IV від 15 червня 2005 р.

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Господарського кодексу України

(Витяг)

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести до Господарського кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., N 18 - 22, ст. 144; 2005 р., N 17 - 19, ст. 267) такі зміни:

1. Статтю 75 викласти в такій редакції:

"Стаття 75. Особливості господарської діяльності державних комерційних підприємств

5. Державне комерційне підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно іншим юридичним особам чи громадянам, крім випадків, передбачених законом. Відчужувати, віддавати в заставу майнові об'єкти, що належать до основних фондів, здавати в оренду цілісні майнові комплекси структурних одиниць та підрозділів державне комерційне підприємство має право лише за попередньою згодою органу, до сфери управління якого воно входить, і, як правило, на конкурентних засадах.

6. Кошти, одержані від продажу майнових об'єктів, що належать до основних фондів державного комерційного підприємства, використовуються відповідно до затвердженого фінансового плану.

7. Списання з балансу не повністю амортизованих основних фондів, а також прискорена амортизація основних фондів державного комерційного підприємства можуть проводитися лише за згодою органу, до сфери управління якого входить дане підприємство"

ІІ. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування

Президент України В. ЮЩЕНКО

м. Київ
16 червня 2005 року
N 2668-IV





ЗАКОН УКРАЇНИ "Про внесення змін до Господарського кодексу України" (ENG)