A A A K K K

Щодо затвердження Умов, показників та розмірів преміювання за ефективне управління державним майном керівників виконавчих органів господарських товариств

№ 1279 від 16 серпня 2006 р.

Фонд державного майна України

Наказ

17 08. 2006р.N 1279

Щодо затвердження Умов, показників та розмірів преміювання за ефективне управління державним майном керівників виконавчих органів господарських товариств

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 19.04.06 N 542, від 19.05.99 N 859 з метою впорядкування матеріального заохочення та стимулювання керівників виконавчих органів господарських товариств

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Умови, показники та розміри преміювання за ефективне управління державним майном керівників виконавчих органів господарських товариств, що додаються.

2. Департаменту з питань корпоративних відносин ( Штепура В.М.), Департаменту міждержавних майнових відносин та спільних підприємств (Степура Т.І.) внести зміни до контрактів з керівниками виконавчих органів господарських товариств, згідно з вимогою зазначених Умов (додається).

3. Департаменту фінансового аналізу (Поліщук О.В.) за результатами фінансового року надавати Департаменту з питань корпоративних відносин ( Штепура В.М.) розмір частини чистого прибутку, що залишається в розпорядженні підприємства і буде направлятися на матеріальну винагороду.

4. Департаменту з питань корпоративних відносин ( Штепура В.М.) у завданнях для голосування на загальних зборах акціонерів визначати відповідальному представнику держави розмір частини чистого прибутку для матеріального заохочення та стимулювання керівників виконавчих органів господарських товариств.

5. Начальникам регіональних відділень ФДМУ та ФДМ АР Крим при визначенні матеріального заохочення та стимулюванні керівників виконавчих органів господарських товариств керуватись цими Умовами.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Директора Департаменту з питань корпоративних відносин Штепуру В.М.

Перший заступник Голови ФондуВ. Петров
 ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказом Фонду державного
майна України
N 1279 від "17" 08. 2006р.

УМОВИ, ПОКАЗНИКИ ТА РОЗМІРИ ПРЕМІЮВАННЯ
за ефективне управління державним майном керівників виконавчих органів господарських товариств

Загальні положення

1. Ці Умови розроблено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 19.04.06 N542 "Деякі питання оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств", від 19.05.99 N859 "Про умови та розмір оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств".

2. Дія зазначених Умов поширюється на відкриті акціонерні товариства, що створені в процесі приватизації та корпоратизації, холдингові компанії (далі-господарські товариства) до проведення перших загальних зборів акціонерів, а також за рішенням загальних зборів акціонерів - до реалізації 50 і більше відсотків акцій (часток), що належать державі.

Умови виплати матеріальної винагороди

3. Матеріальна винагорода виплачується керівникам виконавчих органів господарських товариств лише за наявності таких умов:

  • відсутня заборгованість з виплати заробітної плати на підприємстві;
  • відсутня прострочена кредиторська заборгованість перед бюджетом;
  • відсутня заборгованість підприємства щодо сплати дивідендів на державну частку за минулі роки та після сплати товариством дивідендів на державну частку за звітний рік;
  • відсутня порушена проти підприємства справа про банкрутство;
  • виконано річний фінансовий план підприємства за показниками чистий доход від реалізації товарів (робіт, послуг) та чистий прибуток.
4. Матеріальна винагорода виплачується керівникам виконавчих органів господарських товариств на підставі:

  • даних бухгалтерської звітності про наявність чистого прибутку;
  • рішення наглядової ради про розмір матеріального заохочення, яке затверджено Вищим органом товариства; для господарських товариств, 100% акцій яких належить державі - наказ органу приватизації;
  • рішення наглядової ради товариства про затвердження звіту про виконання показників фінансового плану підприємства за звітний період.
5. Матеріальна винагорода виплачується з фонду матеріальної винагороди.

6. Матеріальна винагорода розподіляється відповідно до порядку, затвердженого наглядовою радою товариства.

Джерела формування фонду матеріальної винагороди

7. Визначити джерелом формування фонду матеріальної винагороди- чистий прибуток за звітний рік, який залишився у розпорядженні товариства після сплати всіх обов'язкових платежів, податків, відповідно до діючого законодавства та відрахування дивідендів.

8. Сума, яка направляється до фонду матеріальної винагороди, визначається в залежності від розміру отриманого чистого прибутку та середньомісячного розміру заробітної плати штатних працівників (відношення річного фонду оплати праці штатних працівників до середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу, поділене на 12 місяців), а саме:

  • при чистому прибутку більше 50 млн. грн. - сума, яка спрямовується на матеріальну винагороду, визначається фінансовим планом, складає на рівні 35 середньомісячних заробітних плат, але не більше 60 тис. грн.;
  • при чистому прибутку більше 10 млн. грн. - сума, яка спрямовується на матеріальну винагороду, складає на рівні 30 середньомісячних заробітних плат, але не більше 35 тис. грн.;
  • при чистому прибутку понад 1 млн. грн. - сума, яка спрямовується на матеріальну винагороду, складає на рівні 25 середньомісячних заробітних плат, але не більше 25 тис. грн.;
  • при чистому прибутку менше 1 млн. грн. - сума, яка спрямовується на матеріальну винагороду, складає на рівні 20 середньомісячних заробітних плат, але не більше 20 тис. грн.

Розмір чистого прибутку, тис. грн.Розмір матеріальної винагороди, тис. грн.
віддоКіл-ть середньомісячних заробітних платmax
50 000 3560
10 00050 0003035
1 00010 0002525
 1 0002020

9. Матеріальна винагорода за ефективне управління державним майном за рахунок частини чистого прибутку, нарахована відповідно до цих Умов, не впливає на розмір інших премій і винагород, які сплачуються керівникам виконавчих органів господарських товариств.

Директор Департаменту з питань корпоративних відносинВ. Штепура