A A A K K K

Про конкурсний відбір керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави

№ 234 від 31 березня 2005 р.

ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Про конкурсний відбір керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави

від 1 квітня 2005 р.Київ N 234
З метою підвищення ефективності та прозорості діяльності суб'єктів господарювання державного сектору економіки, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити Порядок проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (додається).

2. Установити, що керівники суб'єктів господарювання державного сектору економіки, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (далі n підприємства), призначаються (обираються) на посаду за результатами конкурсного відбору, проведеного відповідно до Порядку, затвердженого цієї постановою: міністрами, керівниками інших органів виконавчої влади, до сфери управління яких належать підприємства, у разі, коли підприємства діють на основі лише державної власності, з укладенням відповідного контракту; вищим органом підприємства у разі, коли державна частка у його статутному фонді перевищує 50 відсотків чи становить величину, яка забезпечує державі право вирішального впливу на господарську діяльність підприємства, з укладенням відповідного контракту з особою, уповноваженою вищим органом.

3. Зупинити дію постанов Кабінету Міністрів України від 19 березня 1993 р. N 203 .Про застосування контрактної форми трудового договору з керівником підприємства, що є у державній власності. (ЗП України, 1993 р., N 6, ст. 121; 1994 р., N 9, ст. 222; Офіційний вісник України, 1997 р., число N 7, с. 57; 1999 р., N 13, ст. 514; 2001 р., N 31, ст. 1404; 2003 р., N 13, ст. 582) та від 2 серпня 1995 р. N 597 .Про Типову форму контракту з керівником підприємства, що є у державній власності. (ЗП України, 1995 р., N 11, ст. 264; Офіційний вісник України, 1997 р., число 24, с. 42, число 35, с. 81; 1998 р., N 50, ст. 1838; 1999 р., N 23, ст. 1062, N 29, ст. 1474; 2001 р., N 31, ст. 1404; 2004 р., N 10, ст. 598) стосовно керівників державних підприємств, які призначаються (обираються) на посаду за результатами конкурсного відбору, проведеного відповідно до Порядку, затвердженого цією постановою.

4. Міністерствам, Фонду державного майна, іншим органам виконавчої влади, що здійснюють управління корпоративними правами держави, забезпечити призначення (обрання) на посаду визначених за результатами конкурсного відбору керівників підприємств, державна частка у статутному фонді яких перевищує 50 відсотків чи становить величину, що забезпечує державі право вирішального впливу на господарську діяльність підприємства, та укладення контракту з ними у порядку, передбаченому законом та статутами підприємств.

5. Міністерствам, Фонду державного майна, іншим органам виконавчої влади у 10-денний строк провести перевірку виконання керівниками державних підприємств, що належать до сфери їх управління, умов укладених з ними контрактів і у разі виявлення фактів невиконання достроково розірвати їх і подати Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції пропозиції щодо формування переліку державних підприємств, керівники яких будуть визначені за результатами конкурсного відбору. Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції подати до 1 квітня 2005 р. Кабінетові Міністрів України узагальнений перелік державних підприємств, керівники яких будуть визначені за результатами конкурсного відбору.

6. Міністерству економіки та з питань європейської інтеграції, Фонду державного майна у двотижневий строк затвердити типову форму контракту з керівником підприємства, призначеним (обраним) за результатами конкурсного відбору.

Прем'єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО

Завантажити Порядок проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави