A A A K K K

Щодо результатів оцінки виконання представниками держави функцій з управління корпоративними правами держави в господарських товариствах у статутних фондах яких державна частка становить більше 50 відсотків, за 1 квартал 2005 року

№ 1412 від 29 травня 2005 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.05.2005м.КиївN1412

Щодо результатів оцінки виконання представниками держави функцій з управління корпоративними правами держави в господарських товариствах у статутних фондах яких державна частка становить більше 50 відсотків, за 1 квартал 2005 року

З метою виконання заходів, спрямованих на підвищення ефективності управління корпоративними правами держави, затверджених постановою Кабінет Міністрів України від 11 лютого 2004 року N155, на виконання п.п. 14, 16 Наказу ФДМУ від 25.10.2004 N 2243 Фондом була проведена оцінка якості виконання державними службовцями, які представляють інтереси держави в особі Фонду державного майна України в органах управління господарських товариств, в статутних фондах яких державна частка становить більше 50 відсотків, функцій з управління корпоративними правами держави.

За результатами такої оцінки:

  • в господарських товариствах, які знаходяться в управлінні Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О.Ф.):
    • ефективно працювало - 4 відповідальних представників держави (27%);
    • задовільно працювало - 7 відповідальних представника (47%);
    • неефективно - 4 відповідальні представника (26%).
  • в господарських товариствах, які знаходяться в управлінні Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А.А.):
    • ефективно працювало - 13 відповідальних представників держави (23%);
    • задовільно працювало - 35 відповідальних представника (61%);
    • неефективно - 9 відповідальні представника (16%).
Відповідно до отриманих результатів оцінки

НАКАЗУЮ:

1. Керівникам структурних підрозділів, у підпорядкуванні яких знаходяться Представники держави господарських товариств, оцінка управління яких визнана ефективною за результатами 1 кварталу 2005 року (додаток 1), застосувати до них заходи матеріального стимулювання у вигляді додаткової винагороди або іншого заохочення у межах, визначених чинним законодавством.

Керівникам структурних підрозділів за поданням відповідальних Представників держави в органах управління таких господарських товариств застосувати заходи матеріального стимулювання також до членів наглядових рад, які активно сприяли відповідальним Представникам держави у досягненні позитивних результатів їх діяльності.

2. Директорам Департаментів, в яких працюють відповідальні представники держави, оцінка діяльності яких визнана задовільною (додаток 2) та неефективною (додаток 3), звернути увагу на недостатній контроль за ефективністю їх роботи щодо управління корпоративними правами держави та вжити негайних заходів щодо покращення результатів з управління відповідними державними пакетами акцій (частинами, паями) у статутних фондах господарських товариств.

2.1. Комісії, яка здійснює оцінку діяльності відповідальних представників держави, надати пропозиції Голові Фонду щодо звільнення осіб, які безвідповідально відносяться до виконання функцій з управління корпоративними правами держави, з посади.

3. Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А.А.), Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О.Ф.) у разі визнання оцінки діяльності представника держави неефективною більше двох періодів поспіль, невідкладно вжити відповідних заходів щодо усунення цієї особи від виконання функцій з управління корпоративними правами держави в порядку, встановленому чинним законодавством.

4. Голові Фонду майна АР Крим, керівникам регіональних відділень Фонду, за результатами оцінки відповідальних Представників держави в органах управління господарських товариств, управління якими здійснюють відповідні регіональні відділення, вжити негайних заходів щодо підвищення ефективності їх діяльності та застосування до тих з них, оцінка яких визнана ефективною, заходів матеріального заохочення у межах, визначених чинним законодавством.

5. Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А.А.), Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О.Ф.) довести цей Наказ до відома відповідальних Представників держави в органах управління господарських товариств, у статутних фондах яких державна частка перевищує 50 відсотків.

6. Контроль за виконанням цього Наказу залишаю за собою.

Перший заступник Голови ФондуЄ. Григоренко


Завантажити Додаток 1
Завантажити Додаток 2
Завантажити Додаток 3