A A A K K K

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

№ 2212 від 17 липня 2005 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

18.07.2005рм.КИЇВN2212

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

На виконання вимог чинного законодавства України щодо здійснення державними органами приватизації контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу державного майна (далі - договір) та наказу Фонду державного майна України (далі - Фонд) від 30 жовтня 1997 року N1160 "Про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 вересня 1997 року N1012" Фондом, його регіональними відділеннями та Фондом майна АР Крим у ІІ кварталі 2005 року перевірено стан виконання покупцями державного майна умов укладених договорів.

Проконтрольовано виконання умов за 1457 договорами (27,4 відсотка всіх договорів, які підлягають контролю протягом поточного року). Перевірками виявлено 197 договори (13,5 відсотка кількості перевірених), умови яких не виконуються належним чином. З метою усунення допущених покупцями порушень умов договорів органами приватизації протягом кварталу з ними проводилась відповідна робота.

Загальні обсяги інвестицій, внесених у підприємства України (наростаючим з 1995 року підсумком) становлять 4 603,6 млн.грн., 556,9 млн.дол. США та 15,33 млн.євро, і в цілому перевищують обсяги, передбачені на цей період умовами договорів. Зафіксовано створення на підприємствах нових робочих місць. Реалізуються інші зобов'язання покупців.

Поряд з тим за рядом договорів виявлено недовнесено інвестицій на загальну суму 346,4 млн.грн. і 9,6 млн. дол.США. Має місце неналежне виконання інших умов договорів.

У зв'язку з виявленим порушеннями органами приватизації до покупців вжито заходи впливу, передбачені законодавством і договорами купівлі-продажу. Протягом кварталу з покупців стягнуто 47,76 тис. грн. штрафів і пені.

Продовжувалась робота з розірвання договорів купівлі-продажу за невиконання покупцями об'єктів приватизації взятих зобов'язань та повернення таких об'єктів у державну власність з метою їх повторного продажу. Станом на початок липня 2005 року у державну власність повернуто 174 об'єкти. Ще за 203 об'єктами така робота триває. З числа вже повернутих у державну власність об'єктів вже повторно продано 89 об'єкти. Сума коштів, отриманих від повторного продажу, перевищує отриману від першого продажу у 2,1 раза.

Незадовільним був стан дотримання термінів подання регіональними відділеннями своїх звітів про результати перевірок виконання умов договорів купівлі-продажу до Фонду. У визначений наказом Фонду від 27.02.2004 N372 термін їх надало тільки 6 регіональних відділень - по Житомирській, Київській, Львівській, Одеській, Херсонській, Чернівецькій областях та Фонд майна АР Крим.

У зв'язку з викладеним

НАКАЗУЮ:

1. Звіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, здійсненого у другому кварталі 2005 року, затвердити (додається).

2. Звернути увагу керівників регіональних відділень Фонду на необхідність суворого дотримання вимог нормативних та організаційно-розпорядчих документів Фонду щодо здійснення перевірок виконання умов договорів купівлі-продажу і порядку звітування перед Фондом про проведену роботу та її результати.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Потімкова О.Ю.

В.о.Голови ФондуС. Лєдомська

Завантажити Додаток