A A A K K K

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

№ 1060 від 20 квітня 2005 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 21 квітня 2005 рокуN 1060

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

На виконання вимог чинного законодавства України щодо здійснення державними органами приватизації контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу державного майна (далі - договір) та наказу Фонду державного майна України (далі - Фонд) від 30 жовтня 1997 року N1160 "Про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 вересня 1997 року N1012," Фондом, його регіональними відділеннями та Фондом майна АР Крим у першому кварталі 2005 року перевірено стан виконання покупцями державного майна умов укладених договорів.

Проконтрольовано виконання умов за 1591 договором (28,8 відсотка всіх договорів, які підлягають контролю протягом поточного року). Перевірками виявлено 194 договори (12,2 відсотка кількості перевірених), умови яких не виконуються належним чином. З метою усунення допущених покупцями порушень умов договорів органами приватизації протягом кварталу з ними проводилась відповідна робота.

Загальні обсяги інвестицій, внесених у підприємства України (наростаючим з 1995 року підсумком) становлять 4393,33 млн.грн., 558,44 млн.дол. США та 15,33 млн.євро, і в цілому перевищують обсяги, передбачені на цей період умовами договорів. Зафіксовано створення на підприємствах нових робочих місць. Реалізуються інші зобов'язання покупців.

Поряд з цим, у зв'язку з неналежним виконанням ряду умов договорів недовнесено інвестицій на загальну суму 277,4 млн.грн. і 7,1 млн. дол.США. Виявлено невиконання умов 2 договорів купівлі-продажу щодо збереження кількості робочих місць. Мають місце випадки неналежного виконання інших умов договорів.

У зв'язку з виявленим порушеннями органами приватизації вживались до покупців передбачені законодавством і договорами купівлі-продажу заходи впливу. Протягом кварталу з покупців стягнуто 133,6 тис. грн. штрафів і пені. Продовжувалась робота з розірвання договорів купівлі-продажу за невиконання покупцями об'єктів приватизації взятих зобов'язань та повернення таких об'єктів у державну власність з метою їх повторного продажу. Станом на початок квітня 2005 року у державну власність з цією метою повернуто 161 об'єкт. Ще за 193 об'єктами така робота триває. З числа вже повернутих у державну власність об'єктів вже повторно продано 84 об'єкти. Сума коштів, отриманих від повторного продажу, перевищує отриману від першого продажу у 2,1 рази.

У першому кварталі 2005 року Фонд, більшість його регіональні відділення та Фонд майна АР Крим забезпечили виконання вимог нормативних та організаційно-розпорядчих документів щодо обсягів охоплення укладених договорів перевірками та термінів подання своїх звітів до Фонду. Виняток складають регіональні відділення Фонду по Полтавській і Рівненській областях, які не забезпечили подання звітів в установлені терміни; неякісно підготовлені матеріали регіональним відділенням Фонду по місту Києву.

У зв'язку з викладеним,

НАКАЗУЮ:

1. Звіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, здійсненого у першому кварталі 2005 року, затвердити (додається).

2. Регіональним відділенням Фонду та Фонду майна АР Крим продовжити роботу по контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, забезпечивши неухильне дотримання вимог нормативних та організаційно-розпорядчих документів.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Парфененка Д.М.

Голова ФондуВ. Семенюк

ЗавантажитиЗвіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, здійсненого у І кварталі 2005 року