A A A K K K

Про управління державним майном, яке використовував Чорноморський флот колишнього СРСР

№ 555-p від 20 грудня 2005 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 21 грудня 2005 р. N 555-р

Київ

Про управління державним майном, яке використовував Чорноморський флот колишнього СРСР

1. Покласти:

на Міноборони функції з управління державним майном, зазначеним у додатку 1 до Угоди між Україною і Російською Федерацією про параметри поділу Чорноморського флоту, підписаної 28 травня 1997 р. у м. Києві (далі - Угода), за винятком майна, визначеного у постановах Кабінету Міністрів України від 30 січня 1996 р. N 142, від 31 січня 1996 р. N 143, від 17 серпня 1998 р. N 1282 і від 29 квітня 1999 р. N 732;

на Фонд державного майна функції з управління державним майном, зазначеним у додатках 2 і 3 до Угоди, та майном, яке не включено до цих додатків, але фактично використовується Чорноморським флотом Російської Федерації.

2. Міноборони разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади:

1) за участю місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування утворити комісію з проведення інвентаризації державного майна, зазначеного у додатку 1 до Угоди, яку провести до 30 квітня 2006 року;

2) подати у місячний строк після завершення інвентаризації державного майна, зазначеного у додатку 1 до Угоди, Кабінетові Міністрів України:

звіт про ефективність використання державного майна, переданого до сфери управління центральних органів виконавчої влади та інших державних органів;

перелік державного майна, яке може бути передане до сфери управління центральних і місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів чи у комунальну власність або відчужене.

3. МЗС, Фондові державного майна, Міноборони та Держкомзему за участю заінтересованих центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування утворити комісію з проведення інвентаризації державного майна, зазначеного у додатках 2 і 3 до Угоди, а також державного майна, яке не включено до цих додатків, але фактично використовується Чорноморським флотом Російської Федерації, яку провести до 30 квітня 2006 року.

4. Держкомзему, Міноборони та Фондові державного майна передбачити кошти для фінансування робіт, пов'язаних з проведенням інвентаризації державного майна, у межах коштів, виділених їм у Державному бюджеті України на 2006 рік.

5. Міноборони, іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування разом з Держкомземом вжити заходів до надання військовим частинам, установам, військовим навчальним закладам, підприємствам та організаціям Збройних Сил в постійне користування земельних ділянок, зазначених у додатку 1 до Угоди, та оформлення державних актів на право постійного користування ними.

6. Фондові державного майна у місячний строк після завершення інвентаризації державного майна, зазначеного у додатках 2 і 3 до Угоди, а також державного майна, яке не включено до цих додатків, але фактично використовується Чорноморським флотом Російської Федерації, розробити за погодженням з Мінекономіки, Мінфіном і Держкомземом та подати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо подальшого використання державного майна, у тому числі об'єктів спільного користування, службового житлового фонду та соціальної інфраструктури, які не включені до додатків 2 і 3 до Угоди, але фактично використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації.

7. Держкомзему, Фондові державного майна здійснити заходи щодо проведення державної реєстрації речових прав, надання Фондові державного майна в постійне користування земельних ділянок, на яких розміщені об'єкти, зазначені у додатках 2 і 3 до Угоди, і земельних ділянок, на яких розміщені об'єкти, що не включені до цих додатків, але фактично використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації, та оформлення державних актів на право постійного користування ними.

8. Фондові державного майна разом з МЗС подати у місячний строк після проведення інвентаризації державного майна Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо використання державного майна, зазначеного у додатках 2 і 3 до Угоди, яке не використовується Чорноморським флотом Російської Федерації.

9. Уповноважити Фонд державного майна укласти від імені Уряду України договори оренди державного майна, зазначеного у додатках 2 і 3 до Угоди.

 

Прем'єр-міністр України

Ю. ЄХАНУРОВ