A A A K K K

Про затвердження Положення про порядок подання пропозицій щодо внесення змін до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації

№ 200/1047/180 від 25 червня 2007 р.

 

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

 

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

 

НАКАЗ

 

від 26 червня 2007 р. № 200/1047/180

 

Про затвердження Положення про порядок подання пропозицій щодо внесення змін до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 липня 2007 р. за № 835/14102

З метою єдиного методологічного підходу процедури внесення змін і доповнень до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, затвердженого Законом України "Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", НАКАЗУЄМО:

1. Затвердити Положення про порядок подання пропозицій щодо внесення змін до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації (додається).

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства економіки України, Фонду державного майна України, Антимонопольного комітету Украї- ни, Державного комітету статистики України від 12.11.99 № 133/2142/13/372 "Про затвердження Положення про порядок подання пропозицій щодо внесення змін до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23.11.99 за № 811/4104.

 

Міністр економіки України А. К. Кінах
Голова Фонду державного майна України В. П. Семенюк
Голова Державного комітету статистики України О. Г. Осауленко

 

 

ЗАРЕЄСТРОВАНО
в Міністерстві юстиції України
19 липня 2007 р. за № 835/14102
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства економіки України, Фонду державного
майна України, Державного комітету статистики України
26.06.07 № 200/1047/180
Розпорядження Антимонопольного комітету України
26.06.07 № 287-р

 

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок подання пропозицій щодо внесення змін до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації

1. Це Положення визначає порядок подання органами, уповноваженими управляти державним майном, пропозицій щодо внесення змін до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації (далі – Перелік), затвердженого Законом України "Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

2. Пропозиції щодо включення об’єкта до Переліку подаються лише на ті об’єкти, які за визначеними законодавством ознаками діяльності належать до таких, приватизація яких заборонена.

3. Пропозиції стосовно доповнень до Переліку подаються органами, уповноваженими управляти державним майном, до Міністерства економіки України, Фонду державного майна України і Антимонопольного комітету України з відповідним обґрунтуванням щодо кожного об’єкта окремо.

4. У пропозиціях викладаються основні аргументи, на підставі яких пропонується включити об’єкт до Переліку: відповідність профілю основної діяльності об’єкта пріоритетному розвитку галузі (на основі галузевих програм або приведених економічних досліджень); наявність обладнання об’єкта або продукції, яка випускається, що дає підстави для включення до Переліку; причини, які обумовлюють необхідність збереження державного контролю за діяльністю об’єкта і не можуть бути забезпечені через залишення у державній власності контрольного пакета акцій. У разі потреби технічного переозброєння виробництва подаються розрахунки щодо виділення потрібних коштів з державного бюджету.

5. До пропозицій додаються:

позиція обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій стосовно об’єктів, які розташовані на їх території;

статут об’єкта, затверджений органом управління та зареєстрований органом державної влади за його місцезнаходженням;

інформація з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), надана Державним комітетом статистики України за запитом міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (ідентифікаційний код, найменування, місцезнаходження, вид економічної діяльності);

фінансово-господарські показники роботи об’єкта за формою (додаток 1) або інформація про оцінку рівня розвитку науково-технічного потенціалу наукової установи та результатів її фінансово-господарської діяльності (додаток 2);

інформація щодо аналогів видів продукції, які випускаються об’єктами недержавних форм власності;

інформація про порушення справи про банкрутство (дата та номер ухвали, стадія процедури банкрутства, сума заборгованості згідно з реєстром (у разі його затвердження), наявність плану санації та його основні заходи, про призначення арбітражного керуючого), податкову заставу, кредитні зобов’язання;

інформація щодо площ виробничого та адміністративного призначення, які надані в оренду, у тому числі у відсотках до загальної площі;

розмір земельної ділянки (га).

6. Свої висновки та зауваження щодо одержаних пропозицій Фонд державного майна України й Антимонопольний комітет України подають до Міністерства економіки України.

7. Міністерство економіки України аналізує та узагальнює подані пропозиції, готує й подає свої висновки разом з проектом Закону України "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" Кабінету Міністрів України.

8. У разі недостатніх підстав для прийняття рішення щодо включення (виключення) запропонованого об’єкта до Переліку за запитом Міністерства економіки України органом управління такого об’єкта надається додаткова інформація.

9. У разі невідповідності одержаних пропозицій вимогам цього Положення Міністерство економіки України інформує орган, уповноважений управляти державним майном, якому підпорядкований об’єкт, про відмову у внесенні запропонованих змін до Переліку.

10. Орган виконавчої влади в місячний строк інформує Міністерство економіки України щодо підпорядкованих йому об’єктів, уключених до Переліку, в разі:

ліквідації;

реорганізації об’єкта (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення);

унесення об’єкта до статутного (складеного) капіталу іншого суб’єкта господарювання;

утрати об’єктом ознак віднесення його до Переліку;

зміни найменування та місцезнаходження;

зміни органу управління;

інших управлінських дій, що можуть вплинути на діяльність об’єкта та втрату ним загальнодержавного значення.

11. Орган, уповноважений управляти державним майном, за підписом керівника або виконуючого його обов’язки зобов’язаний подати до Міністерства економіки України пропозиції про зміни до Переліку разом з копією підтверджувальних документів, на підставі яких відбулися дії, визначені пунктом 10 цього Положення.

12. Міністерство економіки України готує проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" та подає в установленому порядку Кабінету Міністрів України.

 

Директор департаменту реформування відносин власності Міністерства економіки України М. ГОЦУЛОВ
Директор департаменту міжгалузевої статистики підприємств Державного комітету статистики України І. ЖУК
Директор департаменту оперативного планування Фонду державного майна України С. КОРНІЄЦЬ
Директор департаменту конкурентної політики Антимонопольного комітету України Л. ЛЯШЕНКО

 


Завантажити Додатки