A A A K K K

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

№ 114 від 19 січня 2005 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.01.2005м.КиївN 114

Про результати перевірки виконання умов договорів купівлі-продажу

На виконання вимог законодавства України щодо здійснення державними органами приватизації контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу державного майна та наказу Фонду державного майна (далі - Фонд) від 30 жовтня 1997 року N 1160 "Про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 вересня 1997 року N 1012" протягом 2004 року органами приватизації здійснювались перевірки виконання покупцями державного майна умов укладених договорів.

Всього за 2004 рік перевірено виконання умов 5742 договорів, тобто всіх договорів, які підлягали контролю. Кількість здійснених перевірок - 6340. Результати контролю підтвердили тенденцію до поліпшення виконавської дисципліни покупців. Частка договорів, за якими покупцями допущено неналежне виконання тих чи інших умов, склала 13,6 відсотка від загальної кількості перевірених, дещо меншою у порівнянні з минулим роком (13,7 відсотка) і найменшою за всі роки контролю. Загальні обсяги інвестицій, внесених у вітчизняні підприємства за укладеними договорами починаючи з 1995 року, перевищують договірні обсяги на відповідний період і на сьогодні складають 4 241,0 млн.грн., 548,6 млн.дол.США, 2,5 млн.DM і 15,3 млн.євро, що у перерахунку у національну грошову одиницю становить 5 815,4 млн.грн.

Регіональні відділення Фонду та Фонд майна АР Крим забезпечили виконання вимог організаційно-розпорядчих документів Фонду щодо обсягів охоплення укладених договорів перевірками та термінів надання своїх звітів до Фонду. Активною була участь органів приватизації у семінарах, підготовлених та проведених Департаментом реалізації та контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу Фонду в 2004 році, спільна робота з відпрацювання пропозицій щодо вдосконалення законодавчої, нормативно-правової бази з питань реалізації та контролю за виконанням умов договорів.

Враховуючи вищевикладене,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити звіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, здійсненого у 2004 році (додається).

2. Регіональним відділенням Фонду, Фонду майна АР Крим:

привести інформацію бази даних "Етап-Інвестиційні зобов'язання" у відповідність до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.04 N 1734, в термін до 1 квітня 2005 року;

продовжити роботу з контролю за виконанням покупцями об'єктів приватизації умов договорів купівлі-продажу та застосовувати передбачені чинним законодавством заходи до покупців об'єктів приватизації у випадках порушення ними договірних умов;

забезпечити підготовку і подання до Фонду інформації про результати щоквартальних перевірок відповідно до вимог його організаційно-розпорядчих документів.

3. Начальникам регіональних відділень Фонду по Львівській (Давимука С.А), Харківській (Голощапов А.О.), Миколаївській (Казанський Є.М.), Волинській (Устянчук І.З.) та Черкаській (Піньковський В.Я.) областях відзначити якісну роботу з питань реалізації та контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу, що за підсумками 2004 року здійснена відповідними структурними підрозділами у відділеннях, із застосуванням до фахівців, які її здійснюють, заходи матеріального заохочення в межах фінансових можливостей відділень.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду Парфененка Д.М.

Голова ФондуМ.Чечетов

ЗавантажитиЗвіт про результати контролю за виконанням умов договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, здійсненого протягом 2004 року