A A A K K K

Про моніторинг ефективності управління корпоративними правами держави

№ 1116 від 9 червня 2004 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 10 червня 2004 рокуN 1116

Про моніторинг ефективності управління корпоративними правами держави

З метою виконання заходів Фонду державного майна України, спрямованих на забезпечення цілей, визначених Основними концептуальними підходами до підвищення ефективності управління корпоративними правами держави, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2004 р. N 155, наказую:

1. Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А. А.), відповідальним представникам держави в органах управління господарських товариств щоквартально протягом 10 днів після закінчення встановлених нормативними документами термінів подання фінансової звітності забезпечувати збір та передачу до бази даних інтегрованої системи управління підприємств (далі - ІСУП) фінансової та статистичної звітності ВАТ, у статутних фондах яких державна частка складає більше 50 % (Ф. N 1 "Баланс підприємства", Ф. N 2 "Звіт про фінансові результати", Ф. N 1-Б "Звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість", Ф. N 1-ПВ (термінова, місячна) "Звіт з праці"), даних згідно з додатком 1 "Основні показники діяльності господарських товариств з державною часткою" (графа 6 - 25). За результатами року додатково до вказаних документів в обумовлені терміни подається Ф. N 5 "Примітки до річної фінансової звітності".

2. Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О. Ф.), відповідальним представникам держави в органах управління господарських товариств щоквартально протягом 10 днів після закінчення встановлених нормативними документами термінів подання фінансової звітності забезпечувати збір та передачу до бази даних ІСУП фінансової та статистичної звітності господарських товариств - резидентів України, у статутних фондах яких державна частка становить більше 50 % (Ф. N 1 "Баланс підприємства", Ф. N 1-м "Баланс" (для малих підприємств), Ф. N 2 "Звіт про фінансові результати", Ф. N 2-м "Звіт про фінансові результати" (для малих підприємств), Ф. N 1-Б "Звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість", Ф. N 1-ПВ (термінова, місячна) "Звіт з праці"), даних згідно з додатком 1 "Основні показники діяльності господарських товариств з державною часткою" (графа 6 - 25). За результатами року додатково до вказаних документів в обумовлені терміни подається Ф. N 5 "Примітки до річної фінансової звітності".

3. Фонду майна АР Крим, регіональним відділенням ФДМУ за участю департаментів: з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А.А.); планування об'єктів приватизації та регіональної політики (Шульга М. І.), відповідальним представникам держави в органах управління господарських товариств щоквартально протягом 10 днів після закінчення встановлених нормативними документами термінів подання фінансової звітності забезпечувати збір та передачу до бази даних ІСУП фінансової та статистичної звітності господарських товариств, функції з управління корпоративними правами держави яких передані до цих органів приватизації (Ф. N 1 "Баланс підприємства", Ф. N 2 "Звіт про фінансові результати", Ф. N 1-Б "Звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість", Ф. N 1-ПВ (термінова, місячна) "Звіт з праці"), даних згідно з додатком 1 "Основні показники діяльності господарських товариств з державною часткою" (графа 6 - 25). За результатами року додатково до вказаних документів в обумовлені терміни подається Ф. N 5 "Примітки до річної фінансової звітності".

4. Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Гудзь А. А.), Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О. Ф.), Фонду майна АР Крим, регіональним відділенням ФДМУ за участю Департаменту планування об'єктів приватизації та регіональної політики (Шульга М. І.) щоквартально та щороку протягом 15 днів після закінчення встановлених нормативними документами термінів подання фінансової звітності здійснювати аналіз ефективності управління корпоративними правами держави відповідно до додатка 2 - "Структура звіту про ефективність управління корпоративними правами держави господарських товариств та його впливу на фінансово-економічні показники підприємств" та результати цього аналізу направляти до Департаменту стратегії управління та обліку корпоративних прав держави (Сачівко А. І.).

5. Департаменту стратегії управління та обліку корпоративних прав держави (Сачівко А. І.) станом на звітну дату надавати до Департаменту інформаційних технологій (Синенко О. І.) адресно-довідкову інформацію про державну частку в господарських товариствах згідно з додатком 1 "Основні показники діяльності господарських товариств з державною часткою" (графа 1 - 5).

6. Департаменту інформаційних технологій (Синенко О. І.) щоквартально та щороку протягом 20 днів після закінчення встановлених нормативними документами термінів подання фінансової звітності забезпечувати обробку інформації за формами згідно з додатком 1 "Основні показники діяльності господарських товариств з державною часткою" та додатком 2 "Структура звіту про ефективність управління корпоративними правами держави господарських товариств та його впливу на фінансово-економічні показники підприємств" і результати цієї обробки направляти до Департаменту стратегії управління та обліку корпоративних прав держави (Сачівко А. І.).

7. Департаменту стратегії управління та обліку корпоративних прав держави (Сачівко А. І.) щоквартально та щороку протягом 10 днів після строків, визначених у п. 6 цього наказу, складати та подавати керівництву ФДМУ звіт щодо ефективності управління корпоративними правами держави господарських товариств, у статутних фондах яких державна частка перевищує 50 %, згідно з додатком 2 - "Структура звіту про ефективність управління корпоративними правами держави господарських товариств та його впливу на фінансово-економічні показники підприємств" з метою прийняття відповідних управлінських рішень.

8. Невнесення відповідної інформації до бази даних ІСУП в обумовлені наказом терміни, а також внесення недостовірної інформації, порушення термінів опрацювання внесеної інформації, що може призвести до прийняття необґрунтованих управлінських рішень, вважати порушенням дисципліни, яке тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

9. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Перший заступник Голови Фонду Є. Григоренко

Завантажити Додатки