A A A K K K

Щодо перерозподілу функцій з управління корпоративними правами держави

№ 1451 від 13 липня 2004 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 14 липня 2004 рокум. КиївN 1451

Щодо перерозподілу функцій з управління корпоративними правами держави

З метою подальшого вдосконалення управління державними корпоративними правами господарських товариств, раціонального розподілу обов'язків та повноважень між центральним апаратом Фонду та його регіональними відділеннями, посилення їх впливу на політику корпоративного управління та результати роботи господарських товариств з часткою держави в статутних фондах НАКАЗУЮ:

1. Центральному апарату Фонду державного майна України передати до регіональних відділень повноваження з управління корпоративними правами держави:

відкритих акціонерних товариств, згідно з додатком 1;

відкритих акціонерних товариств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, згідно з додатком 2.

2. Встановити, що регіональні відділення Фонду державного майна України несуть відповідальність та забезпечують управління переданими їм корпоративними правами держави у відкритих акціонерних товариствах у повному обсязі, у тому числі надають довіреності та завдання представникам держави для голосування на загальних зборах акціонерів, призначають представників держави в органи управління господарських товариств, укладають контракти з головами правлінь без погодження з Фондом державного майна. Здійснюючи функції управління корпоративними правами держави, регіональні відділення строго керуються при цьому положеннями і вказаними дорученнями Фонду державного майна України, спрямованими на підвищення ефективності управління державними корпоративними правами в акціонерних товариствах.

3. Встановити, що Фонд державного майна в окремих випадках, перш за все пов'язаних з погіршенням фінансового стану, виявленням порушень при розпорядженні майном акціонерних товариств, виникненням корпоративних конфліктів, надходжень звернень від АПУ, ВРУ, КМУ, інших державних органів виконавчої влади, що пов'язані з недовірою до місцевих органів управління, залишає за собою право надавати регіональним відділенням доручення по вирішенню вказаних питань, у тому числі погоджувати завдання для голосування на загальних зборах акціонерів та кандидатури керівників господарських товариств.

4. Відповідальним представникам держави в органах управління акціонерних товариств, визначених у додатках 1, 2, з метою уникнення негативних наслідків процесу передачі повноважень з управління державними корпоративними правами від ЦА ФДМУ до регіональних відділень ФДМУ у 2-тижневий термін надати до Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Ѕудзь А. А.) мотивовані пропозиції щодо термінів передачі повноважень.

5. Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Ѕудзь А. А.): після отримання висновків відповідальних представників в органах управління ВАТ затвердити графік передачі повноважень з управління державними корпоративними правами від центрального апарату до регіональних відділень згідно з актами приймання-передачі; забезпечити за участю Управління документального забезпечення (Адамець В. П.) підписання актів приймання-передачі справ щодо ВАТ, управління державними корпоративними правами яких передаються від ЦА ФДМУ до регіональних відділень ФДМУ згідно із затвердженими графіками в термін до 1 вересня 2004 року.

6. На підставі інформації Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Ѕудзь А. А.) Департаменту стратегії управління та обліку корпоративних прав держави (Сачівко А. І.) забезпечити внесення відповідних змін до Реєстрів власників іменних цінних паперів та повідомити про такі зміни відповідні структурні підрозділи Фонду державного майна України.

7. Встановити, що регіональні відділення Фонду державного майна України здійснюють повноваження з управління державними корпоративними правами акціонерних товариств згідно з додатками 1, 2 з моменту внесення змін до Реєстрів власників іменних цінних паперів.

8. Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Ѕудзь А. А.) посилити координацію та контроль за роботою регіональних відділень з управління державними корпоративними правами акціонерних товариств, особливо тих, що мають у статутному фонді контрольний державний пакет акцій.

9. Зобов'язати Департамент з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Ѕудзь А. А.) у випадках погіршення фінансового стану підприємств, збільшення заборгованості, безпідставного втручання місцевих органів влади в управління корпоративними правами своєчасно вносити пропозиції щодо повернення повноважень до центрального апарату Фонду.

10. Заступнику Голови Фонду Лазаренку С. Ж. в місячний термін провести аналогічне обстеження підприємств, управління якими здійснюють підлеглі йому департаменти, та підготувати проект відповідного наказу.

11. Визнати таким, що втратив чинність абзац 2 п. 1 наказу ФДМУ від 25.04.00 N 877 про передачу функцій з управління державними корпоративними правами до регіональних відділень Фонду державного майна.

12. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Голови Фонду Є. Григоренка.

Голова ФондуМ. ЧЕЧЕТОВ


ЗавантажитиДодаток