A A A K K K

Про єдину систему органів приватизації в Україні

№ 56/94 від 18 лютого 1994 р.

УКАЗ

ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про єдину систему органів приватизації в Україні

Із змінами і доповненнями, внесеними
Указом Президента України
від 5 листопада 2003 року N 1263/2003

Указ втратив чинність
(в частині, що стосується органів приватизації
в Автономній Республіці Крим)
(згідно з Указом Президента України
від 18 серпня 1995 року N 757/95)

(На часткову зміну цього Указу встановлено, що керівників регіональних відділень Фонду державного майна України призначає на посади та звільняє з посад Голова Фонду державного майна України, а керівників представництв Фонду державного майна України в районах і містах призначають на посади та звільняють з посад керівники регіональних відділень Фонду державного майна України згідно з Указом Президента України від 13 листопада 2002 року N 1015/2002) 

З метою прискорення процесу приватизації державного майна, забезпечення єдиного методологічного підходу до цього процесу та створення сприятливих умов для виконання Державної програми приватизації постановляю:

1. Створити єдину систему органів приватизації в Україні шляхом реорганізації:

регіональних відділень Фонду державного майна України в Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі і органів приватизації відповідних адміністративно-териториальних одиниць - у регіональні відділення Фонду державного майна України;

районних та міських органів приватизації - у представництва Фонду державного майна України в районах та містах.

2. Регіональні відділення Фонду державного майна України та представництва Фонду державного майна України в районах та містах діють на підставі положень, затверджених Кабінетом Міністрів України.

3. З моменту прийняття рішення про приватизацію державного майна функції управління цим майном переходять до відповідного органу приватизації.

4. Кошти, одержані від приватизації державного майна, зараховуються до позабюджетного Державного фонду приватизації, позабюджетних фондів приватизації Республіки Крим та адміністративно-територіальних одиниць і використовуються згідно з Державною програмою приватизації.

5. Регіональні відділення Фонду державного майна України та представництва Фонду державного майна України в районах та містах у питаннях приватизації майна, що перебуває у власності Республіки Крим та адміністративно-територіальних одиниць, підзвітні відповідно Верховній Раді Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським, районним та міським Радам народних депутатів.

6. Керівників регіональних відділень Фонду державного майна України призначає на посади та звільняє з посад Голова Фонду державного майна України, крім керівника регіонального відділення Фонду державного майна України в місті Києві, яким за посадою є заступник Голови Фонду державного майна України, що призначається в установленому законодавством порядку.

Керівників представництв Фонду державного майна України в районах і містах призначають на посади та звільняють з посад керівники регіональних відділень Фонду державного майна України.

(стаття 6 в редакції Указу Президента
України від 05.11.2003 р. N 1263/2003)

7. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування витрат на утримання апарату регіональних відділень Фонду державного майна України та представництв Фонду державного майна України в районах та містах за рахунок коштів Державного бюджету та відповідних місцевих бюджетів у межах, визначених для фінансування органів приватизації Республіки Крим та адміністративно-територіальних одиниць.

8. Фонду державного майна України розробити і подати у двомісячний строк на затвердження Кабінету Міністрів України положення про регіональні відділення Фонду державного майна України та представництва Фонду державного майна України в районах та містах.

Президент УкраїниЛ. КРАВЧУК

м. Київ
19 лютого 1994 року
N 56/94