A A A K K K

Про внесення змін до Положення про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності

№ 3035 від 23 листопада 2005 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

24.11.05м. КиївN 3035

Про внесення змін до Положення про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності

З метою удосконалення процедури залучення суб'єктів оціночної діяльності до виконання робіт з оцінки майна, а також забезпечення прозорості процесу обрання суб'єктів оціночної діяльності на конкурсних засадах

НАКАЗУЮ:

1. Доповнити пункт 12 Положення про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 25.11.03 N2100 та зареєстрованого Міністерством юстиції України 19.12.03 N 1194/8515 ( далі - Положення), останнім реченням такого змісту: "Інформація про проведення конкурсів конкурсними комісіями виконавчих органів місцевого самоврядування публікується в обласній та республіканській пресі".

2. Останній абзац пункту 19 Положення викласти в такій редакції:

"Наявність зауважень з боку Фонду державного майна України, його регіональних відділень або Фонду майна Автономної Республіки Крим до звітів про оцінку майна, виконаних претендентом, за результатом їх рецензування, а також професійні можливості та ефективність діяльності претендента відповідно до даних Державного реєстру суб'єктів оціночної діяльності (визначається за результатами рецензування звітів; даними тестування оцінювачів, що перебувають у штатному складі суб'єкта господарювання, після проходження ними підвищення кваліфікації; кількості осіб, що склали кваліфікаційний іспит у відношенні до кількості осіб, що перебували на стажуванні в суб'єкта оціночної діяльності, тощо)".

3. Пункт 26 Положення доповнити першим реченням такого змісту: "За результатом проведеного конкурсу Фонд державного майна України укладає з переможцем конкурсу договір на проведення робіт з оцінки майна (додатки 4, 5, 6, 7 до цього Положення) у разі, якщо відповідно до чинного законодавства виступає платником таких робіт."

4. Останнє речення пункту 28 Положення викласти в такій редакції:

"При прийнятті рішення в цьому випадку комісія керується звичайною ціною послуг щодо подібних об'єктів оцінки, визначеною шляхом узагальнення інформації стосовно рівня цін на послуги за результатами конкурсних відборів суб'єктів оціночної діяльності, проведених Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та Фондом майна Автономної Республіки Крим, і затвердженою Фондом державного майна України".

5. Доповнити пункт 28 Положення реченням такого змісту : "Звичайна ціна послуг раз на півріччя підлягає індексації з урахуванням індексу інфляції, визначеного за відповідний період поточного року."

6. Доповнити Положення формами договорів на проведення робіт з оцінки пакета акцій, цілісного майнового комплексу, групи інвентарних об'єктів, необоротних активів (відповідно додатки 4,5,6,7).

7. Вважати таким, що втратило чинність, Положення про порядок проведення експертної оцінки державного майна при приватизації, затверджене наказом Фонду державного майна України від 02.02.95 N 100 і зареєстроване в Міністерстві юстиції України 20.03.95 за N 74/610.

8. Департаменту оцінки майна та оціночної діяльності (В.Гайдук) забезпечити в установленому порядку реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду О. Потімкова .

Голова ФондуВ.Семенюк