A A A K K K

Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок реструктуризації підприємств

№ 130 від 27 січня 2004 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

м. Київ

28.01.2004N 130

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України 06 лютого 2004 року

Про внесення змін та доповнень
до Положення про порядок
реструктуризації підприємств

   З метою вдосконалення нормативного регулювання процесу реструктуризації підприємств шляхом унесення змін та доповнень до окремих норм Положення про порядок реструктуризації підприємств, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 12.04.2002 N 667, зареєстрованого Міністерством юстиції України 07.05.2002 за N 414/6702, та відповідно до пункту 5 Закону України "Про    державну   програму    приватизації" від 18.05.2000 N 1723-ІІІ та розділу IV Державної програми приватизації на 2000-2002 роки, затвердженої цим законом,

   НАКАЗУЮ:

   1. Внести до Положення про порядок реструктуризації підприємств, затвердженого наказом ФДМУ від 12.04.2002 N 667 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.05.2002 за N 414/6702, такі зміни:

   1.1. У пункті 1.2:
   абзац останній після слів "що не підлягають приватизації" доповнити словами "а також підприємства, щодо яких порушено провадження справи про банкрутство".

   1.2. Пункт 4.5 викласти в такій редакції:
   "4.5. Проект перед поданням його на затвердження погоджується з галузевим міністерством, іншими центральними органами виконавчої влади, місцевим органом виконавчої влади, а також у разі потреби, яка визначається Комісією, з іншими негалузевими органами виконавчої влади. Проект повинен бути розглянутий спостережною радою та/або органом, що представляє інтереси трудового колективу підприємства (профспілковим комітетом чи радою трудового колективу)".

   1.3. У пункті 4.10:
   абзац другий після слова "Комісією" доповнити словами "та погоджені з ФДМУ".

   1.4. Пункт 4.11 викласти в такій редакції:
   "4.11. Рішення про припинення процесу реструктуризації приймається ДОП:
   на основі звіту голови правління ВАТ (далі - звіт), погодженого спостережною радою, або керівника державного підприємства про виконання заходів з реструктуризації, передбачених Проектом, а також у разі:
   закінчення терміну виконання заходів, визначених Проектом, за поданням Комісії;
   прийняття рішення про санацію або ліквідацію підприємства в процесі провадження справи про банкрутство;
   продажу пакета акцій, якщо після продажу у власності держави залишається пакет, менший 25 відсотків статутного фонду ВАТ.
   Звіт подається до ДОП, яким прийнято рішення про реструктуризацію та створено Комісію.
   Звіт про реструктуризацію товариства виноситься на розгляд загальних зборів його акціонерів або ФДМУ".

   1.5. У пункті 5.3:
   після слова "Комісії" додати слова "та завершення процесу реструктуризації підприємства".

   2. Директору Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у відкритих акціонерних товариствах Гудзю А. А. забезпечити:

   2.1. Подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в п'ятиденний термін від дати його реєстрації у ФДМУ.

   2.2. Публікацію цього наказу у "Державному інформаційному бюлетені про приватизацію" у десятиденний термін з дня його державної реєстрації.

   3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Фонду Григоренка Є. М.

Голова ФондуМ. Чечетов