A A A K K K

Про затвердження Порядку проведення інвентаризації нерухомого майна, що використовується Чорноморським флотом Російської Федерації на території України

№ 246 від 2 березня 2006 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 3 березня 2006 р.КиївN 246

Про затвердження Порядку проведення інвентаризації нерухомого майна, що використовується Чорноморським флотом Російської Федерації на території України

Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок проведення інвентаризації нерухомого майна, що використовується Чорноморським флотом Російської Федерації на території України (додається).

Прем'єр-міністр УкраїниЮ. ЄХАНУРОВ

Інд. 25

 ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 березня 2006 р. N 246

ПОРЯДОК
проведення інвентаризації нерухомого майна, що використовується Чорноморським флотом Російської Федерації на території України

1. Цей Порядок визначає процедуру та особливості проведення інвентаризації земельних ділянок, цілісних майнових комплексів військових частин, військових містечок, підприємств, установ та організацій, окремих будівель, споруд, приміщень, об'єктів незавершеного будівництва, новозбудованих та реконструйованих об'єктів, іншого індивідуально визначеного майна, що перебуває у фактичному користуванні Чорноморського флоту Російської Федерації, згідно з додатками 2 і 3 до Угоди між Україною і Російською Федерацією про параметри поділу Чорноморського флоту, а також об'єктів, які не включені до зазначених додатків, але фактично використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації (далі - об'єкти).

2. Підготовка, організація та проведення інвентаризації об'єктів здійснюється відповідно до Положення про інвентаризацію майна державних підприємств, що приватизуються (корпоратизуються), а також майна державних підприємств та організацій, яке передається в оренду (повертається після закінчення строку дії договору оренди або його розірвання), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 1993 р. N 158 (ЗП України, 1993 р., N 8, ст. 162; Офіційний вісник України, 2005 р., N 37, ст. 2292), Методики проведення інвентаризації об'єктів державної власності, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2005 р. N 1121 (Офіційний вісник України, 2005 р., N 48, ст. 2998), наказів Держкомзему щодо проведення земельно-кадастрової інвентаризації, а також інших нормативно-правових актів, що регулюють питання інвентаризації державної власності, з урахуванням особливостей, визначених у цьому Порядку.

3. Механізм проведення інвентаризації об'єктів узгоджується з Російською Стороною в рамках роботи підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України Українсько-Російської міждержавної комісії.

4. Інвентаризація проводиться з метою:

1) отримання інформації, необхідної для:

установлення права власності на новозбудовані та реконструйовані об'єкти інвентаризації;

підготовки документації для оформлення права власності, речових прав на об'єкти інвентаризації;

проведення оцінки об'єктів інвентаризації, обчислення орендної плати та укладення договорів оренди;

установлення випадків передачі у користування третім особам окремих об'єктів інвентаризації або їх частин;

2) визначення розміру площ та складу угідь, проведення кадастрової оцінки, виявлення розбіжностей місця розташування, конфігурації та розмірів земельних ділянок, що є об'єктами інвентаризації;

3) перевірки:

дозвільної землевпорядної і містобудівної документації, документів, що встановлюють право на об'єкти інвентаризації;

наявності, кількості, стану і комплектності зазначених об'єктів порівняно з даними попередньої інвентаризації;

4) отримання інших даних, необхідних для ведення Єдиного реєстру об'єктів державної власності.

5. Міноборони, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві держадміністрації, на території яких тимчасово дислокуються військові частини Чорноморського флоту Російської Федерації, після надходження повідомлення про початок інвентаризації готують та подають до Фонду державного майна копії документів про приймання, передачу та списання з обліку об'єктів, розподілених між Україною та Російською Федерацією внаслідок поділу Чорноморського флоту, а також копії матеріалів попередніх інвентаризацій таких об'єктів за період з 1992 року.

6. Переліки об'єктів інвентаризації формуються та затверджуються Фондом державного майна за поданням Держкомзему, Фонду майна Автономної Республіки Крим та регіонального відділення Фонду державного майна по м. Севастополю.

7. Для проведення інвентаризації утворюється комісія з інвентаризації нерухомого майна, що використовується Чорноморським флотом Російської Федерації на території України (далі - комісія), у складі перших заступників Голови Фонду державного майна, Міністра закордонних справ, Голови Держкомзему - співголови комісії, заступників Міністра оборони, Міністра будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, Міністра охорони навколишнього природного середовища, Міністра транспорту та зв'язку, Міністра внутрішніх справ, Голови СБУ, Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голови Севастопольської міськдержадміністрації.

Склад комісії затверджує Віце-прем'єр-міністр відповідно до розподілу функціональних обов'язків.

8. Інвентаризацію об'єктів проводять підкомісії, рішення про утворення яких приймається комісією.

До складу підкомісій включаються представники Фонду державного майна, МЗС, Держкомзему, Міноборони, Мінбуду, Мінприроди, Мінтрансзв'язку, СБУ, МВС, інших заінтересованих центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Склад підкомісій затверджується співголовами комісії.

9. За результатами інвентаризації підкомісії складають опис - інвентаризаційний паспорт кожного об'єкта інвентаризації та зведений акт інвентаризації, форма і порядок заповнення яких затверджується Фондом державного майна за погодженням з Держкомземом та Мінфіном.

Для цілісних майнових комплексів військових частин, військових містечок, підприємств, установ та організацій за результатами інвентаризації складається передавальний баланс, на підставі якого оформляється акт оцінки.

У разі неможливості отримання інформації, необхідної для оформлення зазначеного акта, цілісні майнові комплекси військових частин, військових містечок, підприємств, установ та організацій ідентифікуються як група окремих об'єктів інвентаризації.

10. Фонд державного майна разом з Держкомземом на підставі зведених актів підкомісій оформляють підсумковий зведений акт інвентаризації, який подається комісії.

Зазначений акт затверджується співголовами комісії, погоджується з уповноваженими представниками Російської Сторони та подається Кабінетові Міністрів України.